Négyen megsérültek egy robbanásban a donyecki kommunista párt kongresszusán (frissítés: megrendezett akció volt)

külföld
2018 szeptember 29., 13:04

Négyen megsérültek egy robbanásban a helyi kommunista párt kongresszusán szombaton Donyeckben, a kelet-ukrajnai szakadár Donyecki Népköztársaság székvárosában – közölte a TASZSZ.

Az önhatalmúlag kikiáltott népköztársaság „egészségügyi minisztériuma” közölte, három embert kórházba vittek, de egyikük sérülése sem életveszélyes. A „köztársaság” „nemzetbiztonsági minisztériuma” megerősítette a robbanásról szóló híreket, de további tájékoztatást nem adtak a helyi hatóságok.

Nem megerősített értesülések szerint a sérültek között van Ihor Hakimzjanov, a Donyecki Népköztársaság elnökjelöltje.

Frissítés: a szakadár DAN hírügynökség helyi rendvédelmi forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy Hakimzjanov önmaga ellen rendezte meg a merényletet. A névtelenül nyilatkozó tisztségviselő szerint információik vannak arról, hogy az elnökjelölt egyfajta PR-akciónak szánta a „merényletet”, amitől a népszerűsége növekedését várta.

Az Ukrán Kommunista Párt egy donyecki képviselője őrzi a Lenin-szobrot, hogy azt ki ne dönthesse valaki, 2014. február 24-én.
photo_camera Az Ukrán Kommunista Párt egy donyecki képviselője őrzi a Lenin-szobrot, hogy azt ki ne dönthesse valaki, 2014. február 24-én. Fotó: Alekszandr Hudotepli/AFP

Nem egészen egy hónappal ezelőtt, augusztus 31-én egy donyecki kávéházban robbantásos merényletben meghalt a szakadár terület addigi vezetője, Olekszandr Zaharcsenko. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.