A vancouveri rendőrök szabadon szívhatnak füvet mindaddig, amíg munkaképes állapotban érkeznek utána szolgálatba

Október 17-étől Kanadában - államtól függően - 18 vagy 19 éves kortól legálisan lehet marihuánát fogyasztani, vásárolni és árusítani.  Az országban gőz- vagyis füsterővel készülnek a legalizáció gyakorlati bevezetésére és ebből a rendőrség sem marad ki.

A vancouveri rendőrség például most fogadta el a végleges fűszabályozást, ami szerint a kollégák szabadon fogyaszthatnak marihuánát, pont úgy, mint bármelyik kanadai állampolgár, azzal a megkötéssel, hogy munkaképes állapotban kell megérkezniük a szolgálatba.

Korábban volt olyan terv, hogy szolgálatba lépést megelőző 24 órában nem lehet majd szívni. Végül mégis olyan kódexet fogadtak el, ami nem tartalmaz időbeli korlátozást. A változtatás oka az, hogy a fű és legfontosabb pszichoaktív hatóanyaga, a THC eltérően hat az emberekre és arról sincs orvosi konszenzus, hogy mennyi idő alatt ürülnek ki a szervezetből. 

A marihuánafogyasztás szabályozása rendőrségről rendőrségre teljesen eltérő lesz. Vancouver liberálisnak számít, mert itt ugye szabadon lehet majd szívni, kivéve a közvetlenül a szolgáaltbalépést megelőző időszakot. Az itt rendőrködők ezen belül szabadon vihetnek magukkal marihuánát, igaz csak bontatlan, eredeti bolti csomagolásban. Ehhez képest Calgaryban a testület még munkaidőn kívül is tiltani fogja a szívást.

(via The Star)


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.