A vancouveri rendőrök szabadon szívhatnak füvet mindaddig, amíg munkaképes állapotban érkeznek utána szolgálatba

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Október 17-étől Kanadában - államtól függően - 18 vagy 19 éves kortól legálisan lehet marihuánát fogyasztani, vásárolni és árusítani.  Az országban gőz- vagyis füsterővel készülnek a legalizáció gyakorlati bevezetésére és ebből a rendőrség sem marad ki.

A vancouveri rendőrség például most fogadta el a végleges fűszabályozást, ami szerint a kollégák szabadon fogyaszthatnak marihuánát, pont úgy, mint bármelyik kanadai állampolgár, azzal a megkötéssel, hogy munkaképes állapotban kell megérkezniük a szolgálatba.

Korábban volt olyan terv, hogy szolgálatba lépést megelőző 24 órában nem lehet majd szívni. Végül mégis olyan kódexet fogadtak el, ami nem tartalmaz időbeli korlátozást. A változtatás oka az, hogy a fű és legfontosabb pszichoaktív hatóanyaga, a THC eltérően hat az emberekre és arról sincs orvosi konszenzus, hogy mennyi idő alatt ürülnek ki a szervezetből. 

A marihuánafogyasztás szabályozása rendőrségről rendőrségre teljesen eltérő lesz. Vancouver liberálisnak számít, mert itt ugye szabadon lehet majd szívni, kivéve a közvetlenül a szolgáaltbalépést megelőző időszakot. Az itt rendőrködők ezen belül szabadon vihetnek magukkal marihuánát, igaz csak bontatlan, eredeti bolti csomagolásban. Ehhez képest Calgaryban a testület még munkaidőn kívül is tiltani fogja a szívást.

(via The Star)