Az öreg spanyol legenda nyerte a kerékpáros vébé fő számát

A győztes könnyeiFotó: CHRISTOF STACHE/AFP

Talán élete utolsó vébéjén nyerte élete első világbajnoki aranyérmét a spanyolok legendás hegyimenője, a 38 éves Alejandro Valverde. 

Innsbruckban a mezőnynek egy közel 24 kilométeres, emelkedőkkel tarkított kört kellett hétszer megtennie, hogy utána következzen a brutális, falszerű, néhol 28 fokos emelkedőt is tartalmazó záró szakasz, aminek a legvégén a befutó, az ereszkedést követően már sík terepen volt. 

A verseny elején hamar meglépett egy eredetileg 11 tagú szökevénycsoport, akiknek egy ponton már 17 perces előnyük is volt, de a főmezőny végül 23 kilométerrel a vége előtt befogta őket.

A záró emelkedő vége felé hárman voltak elől: Michael Woods, Alejandro Valverde és Romain Bardet, míg Tom Dumoulin a lejtmenetben zárkózott fel rájuk.

Az utolsó, már síkon megtett kilométeren végig Valverde vezett a négytagú élbolyt, sőt még rá is tudott erősíteni egy 200 méteres hajrával, így ő lett az aranyérmes, Bardet, Woods és Dumoulin előtt.

Az aranyérmet, megható gesztusként Peter Sagan, a szlovákok világbajnoka, a spanyol menő nagy ellenfele adta át Valverdének.


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.