Az öreg spanyol legenda nyerte a kerékpáros vébé fő számát

Több 444 videó?
Szeretném

A győztes könnyeiFotó: CHRISTOF STACHE/AFP

Talán élete utolsó vébéjén nyerte élete első világbajnoki aranyérmét a spanyolok legendás hegyimenője, a 38 éves Alejandro Valverde. 

Innsbruckban a mezőnynek egy közel 24 kilométeres, emelkedőkkel tarkított kört kellett hétszer megtennie, hogy utána következzen a brutális, falszerű, néhol 28 fokos emelkedőt is tartalmazó záró szakasz, aminek a legvégén a befutó, az ereszkedést követően már sík terepen volt. 

A verseny elején hamar meglépett egy eredetileg 11 tagú szökevénycsoport, akiknek egy ponton már 17 perces előnyük is volt, de a főmezőny végül 23 kilométerrel a vége előtt befogta őket.

A záró emelkedő vége felé hárman voltak elől: Michael Woods, Alejandro Valverde és Romain Bardet, míg Tom Dumoulin a lejtmenetben zárkózott fel rájuk.

Az utolsó, már síkon megtett kilométeren végig Valverde vezett a négytagú élbolyt, sőt még rá is tudott erősíteni egy 200 méteres hajrával, így ő lett az aranyérmes, Bardet, Woods és Dumoulin előtt.

Az aranyérmet, megható gesztusként Peter Sagan, a szlovákok világbajnoka, a spanyol menő nagy ellenfele adta át Valverdének.