Az öreg spanyol legenda nyerte a kerékpáros vébé fő számát

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A győztes könnyeiFotó: CHRISTOF STACHE/AFP

Talán élete utolsó vébéjén nyerte élete első világbajnoki aranyérmét a spanyolok legendás hegyimenője, a 38 éves Alejandro Valverde. 

Innsbruckban a mezőnynek egy közel 24 kilométeres, emelkedőkkel tarkított kört kellett hétszer megtennie, hogy utána következzen a brutális, falszerű, néhol 28 fokos emelkedőt is tartalmazó záró szakasz, aminek a legvégén a befutó, az ereszkedést követően már sík terepen volt. 

A verseny elején hamar meglépett egy eredetileg 11 tagú szökevénycsoport, akiknek egy ponton már 17 perces előnyük is volt, de a főmezőny végül 23 kilométerrel a vége előtt befogta őket.

A záró emelkedő vége felé hárman voltak elől: Michael Woods, Alejandro Valverde és Romain Bardet, míg Tom Dumoulin a lejtmenetben zárkózott fel rájuk.

Az utolsó, már síkon megtett kilométeren végig Valverde vezett a négytagú élbolyt, sőt még rá is tudott erősíteni egy 200 méteres hajrával, így ő lett az aranyérmes, Bardet, Woods és Dumoulin előtt.

Az aranyérmet, megható gesztusként Peter Sagan, a szlovákok világbajnoka, a spanyol menő nagy ellenfele adta át Valverdének.


Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.