A Parlamentbe nem jutott be, így kinevezték három állami cég élére a fideszes politikust

2018 október 1., hétfő 3:15
131

Áprilisban Budapesten kívül nem sok olyan fideszes képviselő volt, akinek sikerült kikapnia az országgyűlési választáson, a Baranya megyei 1-es választókörzetben azonban ez sikerült Csizi Péternek. Ott a függetlenként induló Mellár Tamás nyert. Aztán Csizi végül az országos listáról sem került be a parlamentbe.

A Szabad Pécs most azt írja, hogy a volt fideszes képviselőnek mégsem kell aggódnia, kinevezték három nagy állami cég élére is szeptember közepén.

Ő vezeti a FŐKEFE-t, az ERFO-t és a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft.-t is.

Ezeket a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő alá tartozó cégeket korábban is egyetlen személy vezette. Mindhárom állami társaság alapvetően megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat. A FŐKEFE-nek 3500-3800 dolgozója van, az ERFO-nak közel 900 fős a létszáma, míg a KÉZMŰ legalább 500 embernek ad munkát.

A Szabad Pécs azt is hozzátette, ha Csizi ugyanazt a pénzt fogja kapni fizetésként, mint az előző vezető, akkor több pénzt fog hazavinni, mintha parlamenti képviselő lett volna. Összesen bruttó 4,2 millió forintot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt