Kovács Zoltán a Magyar Időkben: az Átlátszónak, a Direkt 36-nak és a G7-nek semmi köze az újságíráshoz

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Interjút adott a kormányszóvivő a kormány házilapjában, a Magyar Időkben. Az interjú a szokásos panelekből építkezett: egy globális összeesküvés zajlik Magyarország ellen, aminek egyik friss jele a Sargentini-jelentés elfogadása volt, a magyar kormánynak pedig egy 

aszimmetrikus médiatérben kell dolgoznia.

Ami igaz is, csakhogy Kovács Zoltán nem az évi 80 milliárd forintból fenntartott MTVA-ra, a felvásárolt megyei lapokra, a megszállt és végtelenségig lebutított Origóra, a Fidesz által felvásárolt TV2-re, az ingyenesen terjesztett Lokálra, a letarolt bulvárpiacra, a bezárt Népszabadságra vagy a megszerzett országos rádiós frekvenciákra, illetve az ezekre a felületekre irányított tízmilliárdos állami reklámköltésekre gondolt, amikor aszimmetrikus médiatérről beszélt. 

Hanem azokra az oldalakra, melyek a kormánytól függetlenül működnek még ma is Magyarországon, és megírják a korrupciógyanús ügyeket és látványos dőzsöléseket a Fidesz környékén. 

Kovács ezt így foglalta össze a Magyar Időkben:

„Magukat függetlennek nevező médiumok pattantak ki a semmiből, gondolok itt az Átlátszóra, a G7-re és a Direct36-ra. Ezeknek az internetes oldalaknak semmi közük az újságíráshoz, semmiféle olyan formátummal nem rendelkeznek, ami lehetővé tenné, hogy az olvasottságukból adódóan bevételük legyen. Az ezeken az oldalakon megjelenő írásokat nem újságírók, hanem politikai aktivisták készítik, akiknek elfogultságuk fiatal koruk ellenére is nyomon követhető évekre visszamenőleg.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.