Orbán: Szeretném látni azt az embert, aki engem le tud kötelezni

POLITIKA
2018 október 01., 15:37
comments 716
link Forrás

A jobbikos Szilágyi György kérdezte Orbán Viktort a parlamentben hétfőn a magánrepülő-útról. Szilágyi szerint több mint aggályos, hogy a miniszterelnök ilyen értékes utakat fogad el a sokmilliárdos közbeszerzéseket nyerő Garancsi Istvántól.

A törvények szerint aggályos, erkölcsileg vállalhatatlan, mondta Szilágyi.

Gratulálok hogy felfedezte a spanyolviaszt. Harminc éve mindig így mentem, jövő héten is így fogok menni és azután is így fogok menni

- kezdte a válaszát Orbán, aki szerint „magyar miniszterelnök legyen ott a fontos sport- és kulturális eseményeken”.

A válaszban nem volt szó arról, hogy ki fizette az utat, Szilágyi ezért visszakérdezett, nem problémás-e, hogy „egy oligarcha Önnek luxusutazásokat fizet”?

„Mit fognak Önnel megosztani ezek után a többiek, Andy Vajna és Tiborcz István? És mit tesznek majd az Ön körül ülő képviselők, ha Ön szerint ez teljesen természetes?”

Orbán megismételte, ez harminc éve így van, és azt mondta Szilágyinak, „Ön az első, akinek ez problémát jelent”.

„Ami a lekötelezést illeti, szeretném látni azt az embert, aki engem le tud kötelezni!”

Majd azt mondta, egy személyes megjegyzése is van Szilágyinak: szerinte a jobbikos képviselő azért támadja, mert a családja személyes haszonélvezője volt a félkarú rablóknak, amit a kormány tiltott be. 

link Forrás

Az MSZP-s Harangozó Tamás is kérdezett a témában: arról érdeklődött, hogy hányszor utazott idén Orbán a géppel, illetve hogy be kell-e tartania a törvényeket. 

Orbán azt mondja, ő betartja a törvényeket, majd még egyszer elmondta: harminc éve elmegy minden sporteseményre, ahol magyar csapat érintett, ha ideje engedi, és nem érti, 

mitől lett ez most slágertéma.

Ezen a héten is, és a görög válogatott elleni meccsre is el fogok menni, mondta Orbán.

„Azért nem foglalkoztak vele eddig, mert nem tudták, hogy ingyen repked a 17 milliárdos magánrepülővel”, válaszolt erre Harangozó, aki elmondta: egy ilyen géppel Budapestről Szófiába egy irányba 15 ezer euróba kerül a bérlés.

„Jogi vitába nem bocsátkozom Önnel, csodálkozom hogy még mindig nem érti, hogy a miniszterelnök miért megy el minden sporteseményre. Amíg gondolkodik ezen, mormolja magában, hogy hajrá Magyarország, hajrá magyarok”- fejezte be a válaszát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.