A földművesek napját megszavazta, a Trianon-emlékévet elutasította a Fidesz

politika
2018 október 02., 12:36
comments 106

Szégyennek, gyalázatnak nevezte a törvényjavaslatot benyújtó Jobbik, hogy a Fidesz-KDNP frakció a DK-val közösen elutasította a Trianon-emlékévvé tegyék 2020-at. Az országgyűlés keddi ülésén 47-en nyomtak igent, tizenegyen elutasították az ötletet, míg a kormánypárt frakció jó része tartózkodott, 119-en. A szavazás után a jobbikos Szávay István kijelentette: a centenáriumra óriási ünnepségsorozatokat szerveznek egyes szomszéd államok, amikre

"Magyarországnak, a magyar kormánynak és a parlamentnek valamilyen választ adnia kell".

Az emlékév elutasítása után a Fidesz-KDNP többségével simán megszavazta a parlament, hogy 

szeptember 17-ét nyilvánítsák a földművesek napjává.

Azért pont szeptember 17-ét, mert ez a nap a földosztást célzó programjáról ismert Nagyatádi Szabó István születésének évfordulója. (MTI)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.