Az MSZMP tagja volt a nagykőrösi polgármester, aki határozatban kommunistázta le a Sargentini-jelentést megszavazó képviselőket

A múlt héten fél Európa beleremegett, amikor Nagykőrös fideszes többségű önkormányzata külön határozatban ítélte el a Sargentini-jelentést, hogy kiálljanak a kormány mellett. Czira Szabolcs polgármester az előterjesztés szövegében megalapozatlan, kommunista hangvételű aljamunkának nevezte a jelentést, amit szerinte az  EU bevándorláspárti, kommunista politikusai fogadtak el

A fideszes polgármester heves kommunistázása azért is fura, mert pár éve olyan pártnyilvántartó lapok jelentek meg, amik szerint Czira 1987 végén belépett az MSZMP-be, ahol Alapszervi Infó. Felelős megbízást kapott, vagyis a  hangulatjelentésekért volt felelős. 

A nagykőrösi önkormányzatban már tavaly márciusban is téma volt Czira Szabolcs kommunista múltja. A polgármester akkor azzal védekezett, hogy mióta politikával foglalkozik, sehol nem titkolta el, hogy MSZMP-tag volt. Igaz, a választási oldalon csak annyi szerepel, hogy 1993-ban belépett a  Független Kisgazdapártba.

A név szerinti szavazáson a határozati javaslatot a teljes Fidesz-KDNP-frakció támogatta, az MSZP-s képviselő ellene szavazott, a két jobbikos tartózkodott, míg a független képviselő nem nyomott gombot. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.