Az MSZMP tagja volt a nagykőrösi polgármester, aki határozatban kommunistázta le a Sargentini-jelentést megszavazó képviselőket

képzavar
2018 október 2., 14:04
comments 177

A múlt héten fél Európa beleremegett, amikor Nagykőrös fideszes többségű önkormányzata külön határozatban ítélte el a Sargentini-jelentést, hogy kiálljanak a kormány mellett. Czira Szabolcs polgármester az előterjesztés szövegében megalapozatlan, kommunista hangvételű aljamunkának nevezte a jelentést, amit szerinte az  EU bevándorláspárti, kommunista politikusai fogadtak el

A fideszes polgármester heves kommunistázása azért is fura, mert pár éve olyan pártnyilvántartó lapok jelentek meg, amik szerint Czira 1987 végén belépett az MSZMP-be, ahol Alapszervi Infó. Felelős megbízást kapott, vagyis a  hangulatjelentésekért volt felelős. 

A nagykőrösi önkormányzatban már tavaly márciusban is téma volt Czira Szabolcs kommunista múltja. A polgármester akkor azzal védekezett, hogy mióta politikával foglalkozik, sehol nem titkolta el, hogy MSZMP-tag volt. Igaz, a választási oldalon csak annyi szerepel, hogy 1993-ban belépett a  Független Kisgazdapártba.

A név szerinti szavazáson a határozati javaslatot a teljes Fidesz-KDNP-frakció támogatta, az MSZP-s képviselő ellene szavazott, a két jobbikos tartózkodott, míg a független képviselő nem nyomott gombot. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt