Az MSZMP tagja volt a nagykőrösi polgármester, aki határozatban kommunistázta le a Sargentini-jelentést megszavazó képviselőket

képzavar
2018 október 02., 14:04

A múlt héten fél Európa beleremegett, amikor Nagykőrös fideszes többségű önkormányzata külön határozatban ítélte el a Sargentini-jelentést, hogy kiálljanak a kormány mellett. Czira Szabolcs polgármester az előterjesztés szövegében megalapozatlan, kommunista hangvételű aljamunkának nevezte a jelentést, amit szerinte az  EU bevándorláspárti, kommunista politikusai fogadtak el

A fideszes polgármester heves kommunistázása azért is fura, mert pár éve olyan pártnyilvántartó lapok jelentek meg, amik szerint Czira 1987 végén belépett az MSZMP-be, ahol Alapszervi Infó. Felelős megbízást kapott, vagyis a  hangulatjelentésekért volt felelős. 

link Forrás

A nagykőrösi önkormányzatban már tavaly márciusban is téma volt Czira Szabolcs kommunista múltja. A polgármester akkor azzal védekezett, hogy mióta politikával foglalkozik, sehol nem titkolta el, hogy MSZMP-tag volt. Igaz, a választási oldalon csak annyi szerepel, hogy 1993-ban belépett a  Független Kisgazdapártba.

A név szerinti szavazáson a határozati javaslatot a teljes Fidesz-KDNP-frakció támogatta, az MSZP-s képviselő ellene szavazott, a két jobbikos tartózkodott, míg a független képviselő nem nyomott gombot. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.