Az MSZMP tagja volt a nagykőrösi polgármester, aki határozatban kommunistázta le a Sargentini-jelentést megszavazó képviselőket

2018 október 2., kedd 12:04
178

A múlt héten fél Európa beleremegett, amikor Nagykőrös fideszes többségű önkormányzata külön határozatban ítélte el a Sargentini-jelentést, hogy kiálljanak a kormány mellett. Czira Szabolcs polgármester az előterjesztés szövegében megalapozatlan, kommunista hangvételű aljamunkának nevezte a jelentést, amit szerinte az  EU bevándorláspárti, kommunista politikusai fogadtak el

A fideszes polgármester heves kommunistázása azért is fura, mert pár éve olyan pártnyilvántartó lapok jelentek meg, amik szerint Czira 1987 végén belépett az MSZMP-be, ahol Alapszervi Infó. Felelős megbízást kapott, vagyis a  hangulatjelentésekért volt felelős. 

A nagykőrösi önkormányzatban már tavaly márciusban is téma volt Czira Szabolcs kommunista múltja. A polgármester akkor azzal védekezett, hogy mióta politikával foglalkozik, sehol nem titkolta el, hogy MSZMP-tag volt. Igaz, a választási oldalon csak annyi szerepel, hogy 1993-ban belépett a  Független Kisgazdapártba.

A név szerinti szavazáson a határozati javaslatot a teljes Fidesz-KDNP-frakció támogatta, az MSZP-s képviselő ellene szavazott, a két jobbikos tartózkodott, míg a független képviselő nem nyomott gombot.