Egy évvel a tervezett befejezés után elkezdődött a sóstói stadion engedélyeztetése

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Utolsó szakaszához érkezett a székesfehérvári Sóstói Stadion kivitelezése: a műszaki átadás után kedden megkezdődött a használatbavételi engedélyeztetési eljárás, közölte a város önkormányzata az MTI-vel. A régi pálya 2015-ben kezdődött meg, bár az eredeti tervek 2017-es átadóról szóltak, végül csak egy év csúszással készült el a pálya. A hivatalos indoklás szerint a befejezést hátráltatta, hogy a régi stadion - eredetileg megtartandó, felújítandó - főépületének statikai problémája. Az épületrészt elbontották, ami 900 millió forintos, előre nem látható többletkiadást jelentett.

A MOL Vidi FC új, az UEFA szigorított, négyes kategóriás otthona 13,98 milliárd forint elköltése után készült el.

Az önkormányzat hangsúlyozta: szeretnék, hogy mielőbb megérkezne az engedély a  14 200 fős aréna használatához, hogy hazai pályán játszhasson a Vidi. A fehérvári csapat vasárnap az MTK-t fogadja a felcsúti Pancho Arénában. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.