Hivatalos: lemondott az egészségügyi államtitkár, Nagy Anikó

politika
2018 október 02., 14:05
comments 199

Kedd délután az MTI-nek megerősítette a Népszava értesüléseit Nagy Anikó egészségügyi államtitkár: 

"beadtam lemondásomat a miniszterelnök úrnak és a köztársasági elnök úrnak, október 12-ei határidővel."     

Nagy Anikó májusban lett államtitkár.

photo_camera Nagy Anikó

Indoklásként elmondta, gyermekgyógyászként szeretne tovább tevékenykedni. Jelzésértékű, hogy nem a főnökének, az Emmit vezető Kásler Miklósnak jelezte távozási szándékát. A Népszava szerint megromlott a miniszter és az államtitkár viszonya, mert Kásler rendre átnyúlt a feje felett, nem tájékoztatta döntéseiről, illetve nem hozott meg bizonyos döntéseket. A lap szerint a miniszter odáig jutott, hogy bár kirúgta több fontos egészségügyi szervezet fejét, azok helyére újakat nem nevezett ki. A gyógyszerhatóság mellett többek közt az ÁEEK is kinevezett főigazgató nélkül működik jelenleg. 

photo_camera Nagy Anikó (balról a második) államtitkárok és Kásler Miklós társaságában. Fotó: Kormány.hu

Nagy Anikó hozzátette: szeretne visszatérni főigazgatóként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe. Büszke arra, amit az elmúlt négy hónapban elvégeztek, mondta, szerinte komoly munka folyt számos olyan területen, amely  előre viszi az egészségügyet. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.