Kiírták a közbeszerzési eljárást a Budapest - Varsó gyorsvasút megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére

Megjelent a Közbeszerzési Értesítőben a Budapest - Varsó nagysebességű vasútvonal megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére kiírt közbeszerzési eljárás, számol be az MTI. A pályázati hirdetmény szerint

  • a 700-900 kilométer hosszú vonalon
  • 250-350 kilométeres sebességre tervezett szerelvények 
  • évente 500 ezer utast szállítanak majd. 

Az MTI emlékeztet: a V4-ek illetékes miniszterei szeptember elején a dél-lengyelországi Krynicában rendezett gazdasági fórumon állapodtak meg arról, hogy jövő őszig megvalósíthatósági tanulmány készül az országaikat összekötő gyorsvasút építéséről. Ehhez a magyar kormány 1,5 milliárd forintot biztosít, közölte korábban Szijjártó Péter. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.