Ötezer ukrán munkást hozott két év alatt a kormány 450 millióból

gazdaság
2018 október 02., 15:17
comments 175

Sikeresnek és folytatandónak értékelte a kormány azt az egyre égetőbb munkaerőhiány miatt indított kétéves programot ami, 

ukrán vendégmunkásukat importál a magyar üzemekbe. 

Az Mfor.hu beszámolója szerint a 2017-es költségvetés zárszámadásából kiderül, hogy a kormány programja keretében 

5000 fő ukrán állampolgár kapott munkavállalási engedélyt és ebből 4600 fő már legalább egy hónapot meghaladó munkaviszony keretében dolgozik.

A kétéves munkaerőimportra 450 milliót szánt a kabinet, az előirányzott összeget el is költötték. A program során ukrán munkaerő-közvetítő cégekkel állapodtak meg, toborzóirodákat nyitottak, és a munkások szállítását szervezték. De több mint 80 milliót költött médiakampányra, amiben Magyarországra csábították az ukránokat. Miközben kormányprogram zajlott a ukrán vendégmunkásokért, Orbán Viktor ennek szöges ellentétéről beszélt. A Kossuth rádiónak adott tavaly szeptemberi interjúban azt mondta:

"Mi nem hívtunk ide soha senkit se vendégmunkásnak, se semmilyen más okból, hogy itt éljenek velünk. Tehát mi nem bevándorló ország vagyunk, és Magyarország nem akar bevándorló országgá válni."

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.