Verekedés volt a Wizzair bázeli járatán

bűnügy
2018 október 02., 14:16
comments 89

Kötekedni kezdett a stewardessekkel, majd rájuk is támadt egy fiatalember a WizzAir hétfő esti Bázel-Budapest járatán, számolt be egy olvasó az utazomajom.hu-nak. A férfit hiába próbálták csitítani, "többször lefejelte a steward-t". Mikor már csak tíz perc volt hátra a landolásig, a verekedőt sikerült lefogni, de a szorításból kiszabadult. Miután a gép földet ért, a kapitány kirontott a pilótafülkéből,

"hátrament és ő küzdött tovább a sráccal. Egy utas segítségével a kapitánynak sikerült az utas hátára térdelni és így tették mozgásképtelenné."

Eközben az utasokat értesítették, hogy maradjanak a helyükön, mert rendőri intézkedés kezdődik. De a parkoltás után csak 15 perccel gurítottak egy lépcsőt a géphez, és egy rendőrnő érkezett egy vékonyka rendőrrel. A beszámoló szerint a kapitány hangosan számon kérte őket, hogy miért érkezett ilyen lassan a segítség. A WizzAir az utazomajom.hu információit megerősítette. Közleményük szerint

2018. október 1-én a Wizz Air W6 2270 számú, Bázelből Budapestre tartó járatán az egyik utas rendbontóan és erőszakosan viselkedett. A személyzet – több utas támogatásával – a kiképzésüknek megfelelően kezelte a helyzetet. Miután a járat leszállt Budapesten, az utast a hatóságok őrizetbe vették.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.