A fideszes Böröcz László az MSZP-s Ujhelyi Istvánnak: Önnek mindenhez joga van, de ön ettől még egy hazaáruló

2018 október 3., szerda 13:17

Böröcz László Fidelitas elnök és fideszes országgyűlési képviselő a Sargentini-jelentés elleni, fideszes országgyűlési határozati javaslat vitájában szólalt fel Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselőnek válaszolva.

A hét elején még úgy volt, hogy az MSZP-s EP képviselő fel sem szólalhat a vitában, a fideszesek indoklása szerint ugyanis

azoknak az ellenzéki politikusoknak, akik az Európai Parlamentben megszavazták a Sargentini-jelentést - és Ujhelyi megszavazta - szükségtelen felszólalni a Parlamentben, mert már ismert a véleményük.

Ehhez képest ma kora délután Ujhelyi mégis elmondhatta a véleményét. Arról beszélt, hogy szerinte nem hazaárulók azok, akik nem értenek egyet a Fidesszel, és az ellenzéki képviselők, például ő maga is magyar nemzet része. Azt mondta, hogy Magyarország jövője az egységes Európában van, és nem áll az ország érdekében például az orosz közeledés.

Erre Böröcz László a következőket válaszolta neki a vitában:

„Tisztelt képviselőtársaim, tisztelt Ház. Először is Ujhelyi képviselő úr, önnek mindenhez joga van, de ettől ön még egy hazaáruló. Már csak azért is bátorkodom ezt mondani, mert a Facebookon, az utcákon, a tereken, a villamoson az emberek önről pontosan így beszélnek.”

Ezután Böröcz arról beszélt, hogy Ujhelyi szerinte azért gyűlölködik, mert korábban nem vették fel a Fideszbe, egyébként pedig Soros György.

A vitát itt lehet meghallgatni, Böröcz 14:25-től beszél.