A soroksári nő megölésével gyanúsított R. Szilveszternek már börtönben kellett volna ülnie a gyilkosság idején

bűnügy
2018 október 03., 05:06
comments 96

Jogerős ítélet alapján már börtönben kellett volna lennie a gyilkosság idején, 2013. szeptember 25-én a Gyurik Krisztina megerőszakolásával és* meggyilkolásával gyanúsított R. Szilveszternek, írja a Blikk. A férfit sorozatbetörések miatt jogerősen elítélte a bíróság, éppen a körözés elől bujkált a gyermekkorából jól ismert helyszínen, a Pesterzsébet és Soroksár közti Vízisport utca környékén.

Ott, ahol Gyurik szokásos futó útvonala is haladt. Gyurik általában mindig ugyanabban az időpontban kocogott, így támadója könnyen megfigyelhette. A nőt kocogás közben támadta meg gyilkosa, aki egy bokros területen még meg is erőszakolta.

R. Szilveszterre amúgy öt évvel a gyilkosság után a börtönben találtak rá, ahol a sorozatbetörések miatt ült. Börtönbe egy hónappal Gyurik halála után került, miután Siófokon betörésen érték. A börtönbe érkezésekor tőle lefoglalt személyes tárgyai között ott volt Gyurik mobiltelefonja is. (Via Blikk)

*Pontosítás: A korábbi lapértesülésekkel szemben a gyanúsított védője a Blikk 2018. október 4-i számában megjelent nyilatkozatában arról beszélt, hogy az orvosszakértői vizsgálat alapján a meggyilkolt nő nem volt nemi erőszak áldozata.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.