A soroksári nő megölésével gyanúsított R. Szilveszternek már börtönben kellett volna ülnie a gyilkosság idején

2018 október 3., szerda 5:06
101

Jogerős ítélet alapján már börtönben kellett volna lennie a gyilkosság idején, 2013. szeptember 25-én a Gyurik Krisztina megerőszakolásával és* meggyilkolásával gyanúsított R. Szilveszternek, írja a Blikk. A férfit sorozatbetörések miatt jogerősen elítélte a bíróság, éppen a körözés elől bujkált a gyermekkorából jól ismert helyszínen, a Pesterzsébet és Soroksár közti Vízisport utca környékén.

Ott, ahol Gyurik szokásos futó útvonala is haladt. Gyurik általában mindig ugyanabban az időpontban kocogott, így támadója könnyen megfigyelhette. A nőt kocogás közben támadta meg gyilkosa, aki egy bokros területen még meg is erőszakolta.

R. Szilveszterre amúgy öt évvel a gyilkosság után a börtönben találtak rá, ahol a sorozatbetörések miatt ült. Börtönbe egy hónappal Gyurik halála után került, miután Siófokon betörésen érték. A börtönbe érkezésekor tőle lefoglalt személyes tárgyai között ott volt Gyurik mobiltelefonja is. (Via Blikk)

*Pontosítás: A korábbi lapértesülésekkel szemben a gyanúsított védője a Blikk 2018. október 4-i számában megjelent nyilatkozatában arról beszélt, hogy az orvosszakértői vizsgálat alapján a meggyilkolt nő nem volt nemi erőszak áldozata.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt