Már 1407 halottja van a celebeszi cunaminak

külföld
2018 október 03., 06:05
comments 12
Itt egykor házak álltak, a hajó pedig a vízen ringatózott.
photo_camera Itt egykor házak álltak, a hajó pedig a vízen ringatózott. Fotó: JEWEL SAMAD/AFP

Az illetékes indonéz hatóságok tájékoztatása szerint szerdára 1407-re nőtt a pénteki celebeszi földrengés és cunami halálos áldozatainak száma. Tájékoztatásuk szerint a természeti katasztrófában 2500-nál többen szenvedtek súlyos sérüléseket, írja a Reuters.

A New York Times helyszíni riportja szerint a hatóságok attól tartanak, hogy még mindig sok halott lehet azoknak az épületeknek a romjai alatt, amiket helyenként majd hétméteres szökőár tarolt le. És bár a mentésen több mint hatezren dolgoznak, mivel már több mint négy nap telt el a katasztrófa óta, egyre kevesebb esély van rá, hogy további túlélőket találjanak.

Ugyan úton van további segítség, a helyszínre jutást nehezíti, hogy a rengés és a cunami az utakat és hidakat is elpusztította. Például a cunami által elpusztított Palutól északra, a földrengés epicentrumához közeli Donggala, ahol 280 ezer ember él, még mindig elérhetetlen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.