Már 1407 halottja van a celebeszi cunaminak

Itt egykor házak álltak, a hajó pedig a vízen ringatózott.Fotó: JEWEL SAMAD/AFP

Az illetékes indonéz hatóságok tájékoztatása szerint szerdára 1407-re nőtt a pénteki celebeszi földrengés és cunami halálos áldozatainak száma. Tájékoztatásuk szerint a természeti katasztrófában 2500-nál többen szenvedtek súlyos sérüléseket, írja a Reuters.

A New York Times helyszíni riportja szerint a hatóságok attól tartanak, hogy még mindig sok halott lehet azoknak az épületeknek a romjai alatt, amiket helyenként majd hétméteres szökőár tarolt le. És bár a mentésen több mint hatezren dolgoznak, mivel már több mint négy nap telt el a katasztrófa óta, egyre kevesebb esély van rá, hogy további túlélőket találjanak.

Ugyan úton van további segítség, a helyszínre jutást nehezíti, hogy a rengés és a cunami az utakat és hidakat is elpusztította. Például a cunami által elpusztított Palutól északra, a földrengés epicentrumához közeli Donggala, ahol 280 ezer ember él, még mindig elérhetetlen.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.