Trump most éppen egy szexuális zaklatás áldozatán gúnyolódott

Donald Trump megint nem tudta tartani magát a Republikánus Párt jól komponált kommunikációs stratégiájához Bret Kavanaugh szexuális zaklatási ügyében. Az elnök kedden Mississippiben kampányolt, és legtermészetesebb közege biztonságában feloldódva egyből érzéketlen gúnyolódásba kezdett a Kavanaugh-t szexuális zaklatással vádló Christine Blasey Ford kárára.

„36 éve megittam egy sört! Egyet. Hogyan jutottam haza? Nem emlékszem. Hol van ez a hely? Nem emlékszem. Hány éve történt ez? Nem emlékszem. Nem tudom. Nem tudom. Milyen környéken volt? Nem tudom. Fent lent, hol ittam egy sört, ez az egyetlen dolog, amire emlékszem. Egy férfi élete romokban, egy férfi élete összetörve” - gúnyolódott Blasey Ford vallomásán.

Mindezt azután, hogy Blasey Ford múlt csütörtöki, kongresszusi meghallgatása után ő maga is „nagyon hitelesnek” minősítette Ford vallomását, amiben a nő az őt kérdező szenátorok és államügyész egyetlen kérdése elől sem tért ki, és tekintettel arra, hogy ez a szakterülete, még azt is részletesen elmagyarázta, hogy hogyan rögzülnek a trauma hatására az emlékek. Vallomásában megnevezte azokat, akik jelen voltak a történtek helyszínén, körülírta, hogy mi és hogyan történt.

Vele szemben Kavanaugh rengeteg kérdés elől tért ki, ezt remekül illusztrálta cikkében a Vox, amely a két vallomás leiratában kékkel jelölte, amikor a kérdezett választ adott a kérdésre, és magentával azt, amikor kitért a válasz elől. Ford vallomásában csak kékkel kiemelt részek vannak. Kavanaugh viszont nagyjából fele-fele arányban válaszolt, vagy tért ki a kérdés elől.

A Vox összehasonlította, hogy hányszor adott egyenes választ és hányszor tért ki a kérdés elől Ford és Kavanaugh. Jobbra Ford válaszai láthatók, ő nem tért ki. Baloldalt, Kavanaugh meghallgatási jegyőkönyvében a magentával kiemelt részek azok, amikor nem válaszolt a kérdésre. Ez csak egy részlet, kattintsák a linket!Fotó: Via Vox

Blasey Ford amúgy nem kereste történetével a nyilvánosságot, az egész úgy került nyilvánosságra, hogy a sajtó valahogy tudomást szerzett magánleveléről, és csak azért állt a nyilvánosság elé, mert már riporterek keresték az otthonában. (Via Axios, Vox)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.