Trump most éppen egy szexuális zaklatás áldozatán gúnyolódott

külföld
2018 október 03., 04:45
comments 138

Donald Trump megint nem tudta tartani magát a Republikánus Párt jól komponált kommunikációs stratégiájához Bret Kavanaugh szexuális zaklatási ügyében. Az elnök kedden Mississippiben kampányolt, és legtermészetesebb közege biztonságában feloldódva egyből érzéketlen gúnyolódásba kezdett a Kavanaugh-t szexuális zaklatással vádló Christine Blasey Ford kárára.

link Forrás

„36 éve megittam egy sört! Egyet. Hogyan jutottam haza? Nem emlékszem. Hol van ez a hely? Nem emlékszem. Hány éve történt ez? Nem emlékszem. Nem tudom. Nem tudom. Milyen környéken volt? Nem tudom. Fent lent, hol ittam egy sört, ez az egyetlen dolog, amire emlékszem. Egy férfi élete romokban, egy férfi élete összetörve” - gúnyolódott Blasey Ford vallomásán.

Mindezt azután, hogy Blasey Ford múlt csütörtöki, kongresszusi meghallgatása után ő maga is „nagyon hitelesnek” minősítette Ford vallomását, amiben a nő az őt kérdező szenátorok és államügyész egyetlen kérdése elől sem tért ki, és tekintettel arra, hogy ez a szakterülete, még azt is részletesen elmagyarázta, hogy hogyan rögzülnek a trauma hatására az emlékek. Vallomásában megnevezte azokat, akik jelen voltak a történtek helyszínén, körülírta, hogy mi és hogyan történt.

Vele szemben Kavanaugh rengeteg kérdés elől tért ki, ezt remekül illusztrálta cikkében a Vox, amely a két vallomás leiratában kékkel jelölte, amikor a kérdezett választ adott a kérdésre, és magentával azt, amikor kitért a válasz elől. Ford vallomásában csak kékkel kiemelt részek vannak. Kavanaugh viszont nagyjából fele-fele arányban válaszolt, vagy tért ki a kérdés elől.

A Vox összehasonlította, hogy hányszor adott egyenes választ és hányszor tért ki a kérdés elől Ford és Kavanaugh. Jobbra Ford válaszai láthatók, ő nem tért ki. Baloldalt, Kavanaugh meghallgatási jegyőkönyvében a magentával kiemelt részek azok, amikor nem válaszolt a kérdésre. Ez csak egy részlet, kattintsák a linket!
photo_camera A Vox összehasonlította, hogy hányszor adott egyenes választ és hányszor tért ki a kérdés elől Ford és Kavanaugh. Jobbra Ford válaszai láthatók, ő nem tért ki. Baloldalt, Kavanaugh meghallgatási jegyőkönyvében a magentával kiemelt részek azok, amikor nem válaszolt a kérdésre. Ez csak egy részlet, kattintsák a linket! Fotó: Via Vox

Blasey Ford amúgy nem kereste történetével a nyilvánosságot, az egész úgy került nyilvánosságra, hogy a sajtó valahogy tudomást szerzett magánleveléről, és csak azért állt a nyilvánosság elé, mert már riporterek keresték az otthonában. (Via Axios, Vox)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.