Trump most éppen egy szexuális zaklatás áldozatán gúnyolódott

2018 október 3., szerda 4:45
148

Donald Trump megint nem tudta tartani magát a Republikánus Párt jól komponált kommunikációs stratégiájához Bret Kavanaugh szexuális zaklatási ügyében. Az elnök kedden Mississippiben kampányolt, és legtermészetesebb közege biztonságában feloldódva egyből érzéketlen gúnyolódásba kezdett a Kavanaugh-t szexuális zaklatással vádló Christine Blasey Ford kárára.

„36 éve megittam egy sört! Egyet. Hogyan jutottam haza? Nem emlékszem. Hol van ez a hely? Nem emlékszem. Hány éve történt ez? Nem emlékszem. Nem tudom. Nem tudom. Milyen környéken volt? Nem tudom. Fent lent, hol ittam egy sört, ez az egyetlen dolog, amire emlékszem. Egy férfi élete romokban, egy férfi élete összetörve” - gúnyolódott Blasey Ford vallomásán.

Mindezt azután, hogy Blasey Ford múlt csütörtöki, kongresszusi meghallgatása után ő maga is „nagyon hitelesnek” minősítette Ford vallomását, amiben a nő az őt kérdező szenátorok és államügyész egyetlen kérdése elől sem tért ki, és tekintettel arra, hogy ez a szakterülete, még azt is részletesen elmagyarázta, hogy hogyan rögzülnek a trauma hatására az emlékek. Vallomásában megnevezte azokat, akik jelen voltak a történtek helyszínén, körülírta, hogy mi és hogyan történt.

Vele szemben Kavanaugh rengeteg kérdés elől tért ki, ezt remekül illusztrálta cikkében a Vox, amely a két vallomás leiratában kékkel jelölte, amikor a kérdezett választ adott a kérdésre, és magentával azt, amikor kitért a válasz elől. Ford vallomásában csak kékkel kiemelt részek vannak. Kavanaugh viszont nagyjából fele-fele arányban válaszolt, vagy tért ki a kérdés elől.

A Vox összehasonlította, hogy hányszor adott egyenes választ és hányszor tért ki a kérdés elől Ford és Kavanaugh. Jobbra Ford válaszai láthatók, ő nem tért ki. Baloldalt, Kavanaugh meghallgatási jegyőkönyvében a magentával kiemelt részek azok, amikor nem válaszolt a kérdésre. Ez csak egy részlet, kattintsák a linket! Fotó: Via Vox

Blasey Ford amúgy nem kereste történetével a nyilvánosságot, az egész úgy került nyilvánosságra, hogy a sajtó valahogy tudomást szerzett magánleveléről, és csak azért állt a nyilvánosság elé, mert már riporterek keresték az otthonában. (Via Axios, Vox)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt