A türkmén népgyűlés hatalmas éljenzéssel hálálta meg az elnöknek, hogy jövőre a lakossággal is fizetteti a gáz, az áram és a víz árát

A türkmén kormány nemrég úgy döntött, hogy jövő januártól a lakosságnak fizetnie kell az elfogyasztott áramért, vízért, földgázért, és megszűnik az ingyen só is, helyette kedvezményes áron kaphatják ugyanezt.

A türkmén népgyűlés így ünnepelte Gurbanguly Berdimuhammedow elnököt, és a bölcs vezetőért imádkoztak is, bemutatva, milyenek is voltak a totális diktatúrák erejük teljén, a XX. század első felében:

Türkmenisztánban a lakosságnak 1992 óta nem kell fizetnie az áramért, a vízért és a földgázért. Az ország – ami a világ 4. legnagyobb földgáztartalékkal rendelkező országa Irán, Oroszország és Katar után, és jelentős a kőolaj-bányászata is – tavaly 6,5 százalékkal növelte a GDP-jét az egy évvel korábbi 6,2 százalék után, az Ázsiai Fejlesztési Bank 2018-ra 6,5 százalékos, jövőre 6,7 százalékos gazdasági növekedéssel számol. Az infláció idén 8 százalék körüli lehet a tavalyi 6,5 százalék után.