Lövés dördült Fethullah Gülen birtokánál az Egyesült Államokban

bűnügy
2018 október 4., 8:42
comments 46

Levegőbe lőtt egy fegyveres őr Fethullah Gülen török hitszónok Egyesült Államokban található birtokán, miután a kerítés közelében egy ismeretlen fegyverest látott.

A Törökországban korábban nagyon befolyásosnak tartott Gülen és a jelenlegi török elnök, Recep Tayyip Erdoğan között 2013-ben mérgesedett el a viszony, amikor Erdogan politikai szövetségeseit korrupcióval vádolta meg a török ügyészség, sokak szerint Güllen tervei alapján. A 2016-os kudarcba fulladt puccskísérlet miatt is az Amerikában élő hitszónokot vádolja a török vezetés, és eddig hiába kérték a kiadatását Washingtontól.

A pennsylvaniai Morning Call című újság (ebben az államban található Gülen birtoka) arról ír, hogy a török vezetés "tengerentúli" akciókat ígért Gülen szövetségesei ellen.

A beszámolók szerint október 3-án helyi idő szerint 0830-kor próbált bejutni egy ismeretlen fegyveres Gülen birtokára, ekkor lőtt a levegőbe az őr, amire a "támadó" elrohant. A helyi rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt