Lövés dördült Fethullah Gülen birtokánál az Egyesült Államokban

Levegőbe lőtt egy fegyveres őr Fethullah Gülen török hitszónok Egyesült Államokban található birtokán, miután a kerítés közelében egy ismeretlen fegyverest látott.

A Törökországban korábban nagyon befolyásosnak tartott Gülen és a jelenlegi török elnök, Recep Tayyip Erdoğan között 2013-ben mérgesedett el a viszony, amikor Erdogan politikai szövetségeseit korrupcióval vádolta meg a török ügyészség, sokak szerint Güllen tervei alapján. A 2016-os kudarcba fulladt puccskísérlet miatt is az Amerikában élő hitszónokot vádolja a török vezetés, és eddig hiába kérték a kiadatását Washingtontól.

A pennsylvaniai Morning Call című újság (ebben az államban található Gülen birtoka) arról ír, hogy a török vezetés "tengerentúli" akciókat ígért Gülen szövetségesei ellen.

A beszámolók szerint október 3-án helyi idő szerint 0830-kor próbált bejutni egy ismeretlen fegyveres Gülen birtokára, ekkor lőtt a levegőbe az őr, amire a "támadó" elrohant. A helyi rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.