Most már biztosan kirúgták Prőhle Gergelyt a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről, tényleg

POLITIKA
2018 október 04., 09:32
comments 154

November 1-i hatállyal a Petőfi Irodalmi Múzeum Főigazgatójának vezetői megbízatása Főigazgató Úr és az Emberi Erőforrások Minisztériumának közös megegyezésével megszűnik. Kulturális területen végzett eredményes tevékenységét az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiemelten hatékonynak tartja, egyben köszönetet kíván nyilvánítani az eddigi munkájáért.

Ezt a közleményt adta ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma, így végleg eldőlt a Petőfi Irodalmi Múzeumot irányító volt nagykövet / államtitkár, Prőhle Gergely sorsa.

Prőhle bűne, azon kívül, hogy kiemelten, irritálóan hatékony vezető volt, az lehetett, hogy nem kizárólag fideszes szerzőknek biztosított megjelenési lehetőséget a Petőfi Irodalmi Múzeumban, ez pedig a kormányzati kultúrharc közepén úgy tűnik, nem megbocsájtható.

Prőhle kirúgását májusban kezdte el sürgetni a Magyar Idők

Kinek a kulturális diktatúrája?

című sorozata, ami a Fidesz kormányzásának 8. évében gyakorlatilag arról szól, hogy a magyar közéletben a kormánypárti hangokat elnyomja az SZDSZ.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.