Most már biztosan kirúgták Prőhle Gergelyt a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről, tényleg

POLITIKA
2018 október 4., 9:32
comments 154

November 1-i hatállyal a Petőfi Irodalmi Múzeum Főigazgatójának vezetői megbízatása Főigazgató Úr és az Emberi Erőforrások Minisztériumának közös megegyezésével megszűnik. Kulturális területen végzett eredményes tevékenységét az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiemelten hatékonynak tartja, egyben köszönetet kíván nyilvánítani az eddigi munkájáért.

Ezt a közleményt adta ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma, így végleg eldőlt a Petőfi Irodalmi Múzeumot irányító volt nagykövet / államtitkár, Prőhle Gergely sorsa.

Prőhle bűne, azon kívül, hogy kiemelten, irritálóan hatékony vezető volt, az lehetett, hogy nem kizárólag fideszes szerzőknek biztosított megjelenési lehetőséget a Petőfi Irodalmi Múzeumban, ez pedig a kormányzati kultúrharc közepén úgy tűnik, nem megbocsájtható.

Prőhle kirúgását májusban kezdte el sürgetni a Magyar Idők

Kinek a kulturális diktatúrája?

című sorozata, ami a Fidesz kormányzásának 8. évében gyakorlatilag arról szól, hogy a magyar közéletben a kormánypárti hangokat elnyomja az SZDSZ.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt