Most már biztosan kirúgták Prőhle Gergelyt a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről, tényleg

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

November 1-i hatállyal a Petőfi Irodalmi Múzeum Főigazgatójának vezetői megbízatása Főigazgató Úr és az Emberi Erőforrások Minisztériumának közös megegyezésével megszűnik. Kulturális területen végzett eredményes tevékenységét az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiemelten hatékonynak tartja, egyben köszönetet kíván nyilvánítani az eddigi munkájáért.

Ezt a közleményt adta ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma, így végleg eldőlt a Petőfi Irodalmi Múzeumot irányító volt nagykövet / államtitkár, Prőhle Gergely sorsa.

Prőhle bűne, azon kívül, hogy kiemelten, irritálóan hatékony vezető volt, az lehetett, hogy nem kizárólag fideszes szerzőknek biztosított megjelenési lehetőséget a Petőfi Irodalmi Múzeumban, ez pedig a kormányzati kultúrharc közepén úgy tűnik, nem megbocsájtható.

Prőhle kirúgását májusban kezdte el sürgetni a Magyar Idők

Kinek a kulturális diktatúrája?

című sorozata, ami a Fidesz kormányzásának 8. évében gyakorlatilag arról szól, hogy a magyar közéletben a kormánypárti hangokat elnyomja az SZDSZ.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.