Nagyon korszerűtlen volt már a felcsúti községháza, szerencsére a BM-nek akadt rá 15 millió forint vissza nem térítendője

2018 október 4., csütörtök 10:26
35

31 millió forintból újítják fel Felcsúton a községházát, aminek Mészáros László, az új polgármester előterjesztése szerint elavult az elektromos rendszere, korszerűtlenek a nyílászárói, és még a vizesblokk kapacitása is elégtelen, írja a Napi.hu. A felújításhoz az egész ország hozzájárul, mert a Belügyminisztérium 15 millió forint vissza nem térítendő támogatással támogatja az amúgy 1700 fős népessége ellenére is évi kb. 1,5 milliárd forintból gazdálkodó falut.

Elkorszerűtlenedtek a nyílászárók, alulkapacitálódtak a vizesblokkok a felcsúti községházán :-((( Fotó: Google Streetview

Hogy ez utóbbi számot legyen mihez viszonyítani, a Napi megjegyezte, hogy például a hétezer lakosú Encs is csak évi 1,8 milliárd forintból gazdálkodik, a Felcsútnál nagyobb, 2300 lakosú Bokod pedig mindössze 450 millió forintból.

A felújításra Mészáros már ki is választott egy vállalkozást, a kérésére előzetes ajánlatot benyújtó három cégből a legolcsóbb, 31 milliósat megadó WHT Mix Kft.-t. Az Opten adatbázisában a cég legkorábbi pénzügyi adatai 2014-ből származnak, akkor és 2015-ben még veszteséges volt, 2016-ban egymilliós, 2017-ben már 14 milliós nyereséget termelt, a Napi.hu szerint pedig idén sorra nyeri a közbeszerzéseket Felcsút környékén - ez a cég újította fel Csabdiban és Alcsútdbozon is az általános iskolát.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt