A Kardiológiai Intézet tagadja, hogy náluk halt volna meg a beteg, aki miatt az ellenzék Kásler Miklós fejét követeli

Több 444 videó?
Szeretném

Miután - többek szerint mondvacsinált indokkal - elbocsátották Székely Lászlót, az ország talán legjobbnak tartott szívsebészt a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetből, a Népszava megírta, hogy meghat a főorvos egyik, operációra váró betege. A lap szerint ráadásul Székely jelezte is az intézet vezetésének, hogy betege életveszélyben lehet.

Az ellenzéki pártok Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter lemondását követelték a haláleset miatt. Dr. Andréka Péter, a Kardiológiai Intézet főigazgatója (akinek kihívója épp Székely volt ezen a poszton) az Indexnek küldött közleményben cáfolta, hogy Székely betege a Kardiológiai Intézet betege lett volna.

„A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben nem maradt el egyetlen programozott műtét sem. A szóban forgó beteg sajnálatos módon a salgótarjáni kórházban halálozott el. A GOKI teljes dokumentációját áttekintve, 2018.07.30-án kereste fel az intézményt, ahol diagnózishoz jutottak. A beteg korábbi sorsáról a GOKI-nak semmilyen további információja nincs. Ha a beteget a szóban forgó orvos mégis megvizsgálta, a további teendőkre nézve semmilyen dokumentációt nem készített, azokat nem adta át, így nem tudott róla gondoskodni. A beteg nem szerepel sem az intézet hivatalos listáján, sem egyéb nyilvántartásában. Róla a volt kolléga nem is értesítette a vezetést másfél hónapon keresztül, majd róla távozásakor is elfeledkezett tájékoztatást adni. A betegről emiatt a GOKI-nak nem volt és nem is lehetett tudomása.” (via 24.hu)