David Attenborough szerint a BBC-nek továbbra is kellenek azok a műsorok, amikben fehér férfiak magyarázzák el a dolgokat

Több 444 videó?
Szeretném

Cassian Harrison, a BBC négyes csatornájának szerkesztője augusztusban egy lapinterjúban arról beszélt, hogy

„van a műsorkészítésnek az a módja, amiben van egy bemondó - általában középkorú, fehér férfi -, aki áll egy hegyen, és elmondja neked, hogy is vannak a dolgok. Mind tudjuk, hogy ennek a korszaknak vége.”

Sir David Attenborough azonban nem teljesen így gondolja. A Blue Planet műsorvezetőjét egy interjúban kérdezték erről, és a kérdező eleve úgy tette fel a kérdést, hogy Harrison bizonyára nem épp Attenborough-ra gondolt.

„Biztos vagyok benne, hogy rám gondolt, mert pont ez [a Harrison által jellemzett bemondói tevékenység] az, amit én csinálok. De nem gondolom, hogy ennek az ideje lejárt volna. A személyes véleményem, hogy helye van ezeknek a műsoroknak, a Blue Planet új részei például dokumentumfilmeknél hosszú ideje nem tapasztalt nézettséget hoztak. Másrészt persze [Harrison] mondhatja erre, hogy de nem is mutattak sokat belőlem. Ez pedig teljesen igaz, és jó is így.”

A filmes szerint manapság is szükség van szakértőkre, akik értenek egy-egy dologhoz, és képesek is azt megfelelően, érthetően átadni a közönségnek.

A BBC-t az utóbbi években többen kritizálták azért, mert a legtöbb bemondója fehér férfi, és hogy a fehér férfiak általában jobban is keresnek a tévések között. A brit közmédia ezért ígéretet tett arra, hogy csökkenti ezt a férfi túlsúlyt a műsoraiban. (Telegraph)