Előkerült egy belső levél, ami alapján a Kardiológiai Intézetnek tudnia kellett a betegről, aki műtétjére várva halt meg

Egyre cifrább botrány bontakozik ki a szívműtétre váró beteg halála, és a Kardiológiai Intézetből kirúgott szívsebész specialista, Székely László ügye nyomán.

A Népszava tegnap írt arról, hogy a kirúgott orvos egyik 55 éves betege műtétre várva halt meg. A cikk szerint a férfinak már megrendelték a speciális érimplantátumot, de mire a szükséges papírok megérkeztek a szívsebész Székely László elbocsátása már zajlott.

A Kardiológiai Intézet a cikkre válaszul kiadott egy elég zavaros cáfolatot. Ebben azt írják, hogy nem náluk halt meg a beteg (azt egyébként senki sem állította, hogy ez történt volna), illetve hogy 

„A beteg nem szerepel sem az intézet hivatalos listáján, sem egyéb nyilvántartásában. (...) A betegről emiatt a GOKI-nak nem volt és nem is lehetett tudomása.”

Ehhez képest a Népszava ma nyilvánosságra hozott egy belső levelet, amiből éppen hogy az olvasható ki: a Kardiológiai Intézetnek tudnia kellett a műtétre váró férfiról.

A dokumentumban egy szívsebész szakorvos tájékoztatja a szívsebészeti osztály megbízott vezetőjét, hogy van három beteg, akiket elő kellene jegyezni műtétre, közülük kettőnek már le is gyártották a beavatkozáshoz szükséges speciális érprotézist.

„A fenti betegek napi szinten érdeklődnek a műtétjük időpontjával kapcsolatban.”

Ezt írja a megbízott osztályvezetőnek szeptember végén a szakorvos. A levélben külön szerepel, hogy az egyik beteget még júniusban jegyezték elő „1 hónapos határidővel sürgető műtétre”, és a beavatkozás csak az érprotézis legyártása miatt húzódott.

A beteg halála miatt az ellenzéki pártok Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter felelősségét emlegetik.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.