Részeg madarak randalíroznak egy minnesotai városban

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Minnesota államban lévő Gilbert város lakosait arra figyelmeztette a rendőrség, hogy óvakodjanak a részeg madaraktól. Az állatok ittasan is repülnek, és nem túl összeszedettek, gyakran ütköznek házakba vagy autókba.

A részegség oka, hogy a városban nagyon korán csaptak le idén a reggeli fagyok, és ahogy a fagy megcsípte a madarak által is fogyasztott bogyókat, azokban beindult az erjedés. Ezeket a madarak továbbra is nagyon szeretik, így kerül etanol a szervezetükbe. Ez elsősorban a fiatalabb madarakra vonatkozik, akiknek eleve kisebb a toleranciaküszöbük a méreganyagokkal szemben.

De Gilbert lakosai nemsokára fellélegezhetnek, a madarak ugyanis rövidesen délre költöznek, a nem vándorló példányok pedig lassacskán leállnak a bogyókról és más kaja után néznek. (Washington Post)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.