Részeg madarak randalíroznak egy minnesotai városban

ÁLLAT
2018 október 05., 03:01
comments 55

A Minnesota államban lévő Gilbert város lakosait arra figyelmeztette a rendőrség, hogy óvakodjanak a részeg madaraktól. Az állatok ittasan is repülnek, és nem túl összeszedettek, gyakran ütköznek házakba vagy autókba.

A részegség oka, hogy a városban nagyon korán csaptak le idén a reggeli fagyok, és ahogy a fagy megcsípte a madarak által is fogyasztott bogyókat, azokban beindult az erjedés. Ezeket a madarak továbbra is nagyon szeretik, így kerül etanol a szervezetükbe. Ez elsősorban a fiatalabb madarakra vonatkozik, akiknek eleve kisebb a toleranciaküszöbük a méreganyagokkal szemben.

De Gilbert lakosai nemsokára fellélegezhetnek, a madarak ugyanis rövidesen délre költöznek, a nem vándorló példányok pedig lassacskán leállnak a bogyókról és más kaja után néznek. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.