Részeg madarak randalíroznak egy minnesotai városban

A Minnesota államban lévő Gilbert város lakosait arra figyelmeztette a rendőrség, hogy óvakodjanak a részeg madaraktól. Az állatok ittasan is repülnek, és nem túl összeszedettek, gyakran ütköznek házakba vagy autókba.

A részegség oka, hogy a városban nagyon korán csaptak le idén a reggeli fagyok, és ahogy a fagy megcsípte a madarak által is fogyasztott bogyókat, azokban beindult az erjedés. Ezeket a madarak továbbra is nagyon szeretik, így kerül etanol a szervezetükbe. Ez elsősorban a fiatalabb madarakra vonatkozik, akiknek eleve kisebb a toleranciaküszöbük a méreganyagokkal szemben.

De Gilbert lakosai nemsokára fellélegezhetnek, a madarak ugyanis rövidesen délre költöznek, a nem vándorló példányok pedig lassacskán leállnak a bogyókról és más kaja után néznek. (Washington Post)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.