Véres tortával ünnepelték Hermann Nitsch 80. születésnapját

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Megérte a 80 éves kort a 20. századi avantgárd osztrák klasszikusa, a magas művészet kedvenc botrányhőse, akinek már életében két múzeumot szenteltek - egyet hazájában, egyet Nápolyban. A nagy bécsi múzeum, a MUMOK az alábbi bájos tortával köszöntötte:

Fotó: Niko Havranek

A torta témája több mint kézenfekvő, hiszen az életmű egyik legfontosabb motívuma a vér. (Esetleg még a szaros Sacher jöhetett volna szóba.)

Például:

Performansz a nápolyi Nitsch-múzeumban, 2010Fotó: ROBERTA BASILE/Controluce/AFP
Frankfurt, 2001. A művész - többek között - disznóvérrel töltötte meg a modell szájátFotó: BORIS ROESSLER/DPA/AFP
A művész alkotásai előtt, 2018Fotó: PATRICK SEEGER/dpa Picture-Alliance/AFP
Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.