Volner az LMP-ről: Nem hagyom, hogy egy oszló hullával fogjon össze a Jobbik!

POLITIKA
2018 október 05., 08:58

Nyilvánosságra került egy levél, melyet Volner János volt frakcióvezető küldött szét péntek reggel a Jobbik választókerületi elnökeinek és szervezőinek. Ebben azon sopánkodott, hogy Sneider Tamás elnök és Gyöngyösi Márton frakcióvezető is az LMP-vel való kapcsolat szorosabbra fűzéséről döntött. „Bocsánat, de én nem kurvának álltam!” - írja levelében, melynek valódiságát az Indexnek megerősítette.

A lapnak Volner azt mondta, a levelet a legutóbbi jobbikos elnökség ülésen elhangzottak miatt írta. Ebben többször is céloz arra, hogy nagyon ellenzi az összeborulást az LMP-vel, ami liberális, balközép pártként határozza meg magát alapító nyilatkozatában.

Volner szerint a néppártosodásnak nem lehet része, hogy a Jobbik balra tolódjon. A belső feszültségektől terhes LMP-t oszló hullának nevezte, és hangsúlyozta, nem hagyja, hogy a Jobbik összefogjon velük. Az Indexnek azt is elmondta, Dúró Dórával ellentétben, akit szerinte a Jobbik mostani vezetése üldözött el, esze ágában sincs elhagyni a pártot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.