Ledarálta magát Banksy leghíresebb képe, amint valaki egymillió fontot fizetett ki érte egy árverésen

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Egy londoni árverésen Banksy lufis lányt ábrázoló képe egyből megsemmisítette magát, ahogy valaki megvette 1 millió fontért. Ez a kép volt az aukció utolsó darabja, és az árverés végén darabokban jött ki a képkeretbe épített iratmegsemmisítőből. 

„Úgy tűnik, megbanksyztak minket” - kommentálta a történteket az árverést szervező  Sotheby’s igazgatója, Alex Branczik.

A Sotheby’s a darálás után azt nyilatkozta, hogy a sikeres licitáló meglepődött, amikor beindult az iratmegsemmisítő, most a további lépésekről tárgyalnak. Még az is lehet, hogy a feldarabolás növelte a mű értékét. (Guardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.