Ledarálta magát Banksy leghíresebb képe, amint valaki egymillió fontot fizetett ki érte egy árverésen

MŰVÉSZET
2018 október 06., 09:22
link Forrás

Egy londoni árverésen Banksy lufis lányt ábrázoló képe egyből megsemmisítette magát, ahogy valaki megvette 1 millió fontért. Ez a kép volt az aukció utolsó darabja, és az árverés végén darabokban jött ki a képkeretbe épített iratmegsemmisítőből.

„Úgy tűnik, megbanksyztak minket” - kommentálta a történteket az árverést szervező Sotheby’s igazgatója, Alex Branczik.

link Forrás

A Sotheby’s a darálás után azt nyilatkozta, hogy a sikeres licitáló meglepődött, amikor beindult az iratmegsemmisítő, most a további lépésekről tárgyalnak. Még az is lehet, hogy a feldarabolás növelte a mű értékét. (Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.