Több mint 1600 kutató határolódott el attól az olasz professzortól, aki szerint a nők kevésbé alkalmasak fizikusnak

A Pisai Egyetemen tanító és a CERN-ben is dolgozó Alessandro Strumia professzor nemrég egy genfi workshopon beszélt arról a többségében fiatal kutatónőkből álló közönségnek, hogy a fizikát férfiak találták fel és építették ki, majd grafikonokkal igyekezett bizonyítani, hogy a tudományágban inkább már a férfiakat éri hátrányos megkülönböztetés. Majd az idézettségük alapján azt is levezette, hogy a férfiak sokkal értékesebb munkát végeznek. Egyébként szerinte az elméleti fizikában a nőknek eredendően rosszabbak a képességei. 

A kijelentései miatt már hétfőn felfüggesztették Strumia állását a CERN-ben. Azóta pedig több mint 1600 kutató írta alá azt a nyilatkozatot, amiben elhatárolódtak az olasz professzortól. 

Ugyanakkor Strumia szerint ez nem jelent semmi, mert a nemzetközi kutatói közösség ennél sokkal nagyobb, másrészt úgyis csak azokból az országokból érkeztek aláírások, ahol jelen van a politikai korrektség, ami a problémát okozza. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.