Úgy módosította a kormányhivatal a környezetvédelmi engedélyeket, hogy Orbán Viktor apja kibővíthesse a bányáját

POLITIKA
2018 október 06., 09:41

A Fejér Megyei Kormányhivatal úgy módosította a környezetvédelmi engedélyeket, hogy Orbán Viktor apjának cége, a Dolomit Kőbányászati Kft. kibővíthessen dolomitbányáját, írja a hvg.hu. Így a lap szerint 2,7 hektárral meg lehet toldani a Gánt II. bányatelket, és a bányászati tevékenységet arra a területre is ki lehet terjeszteni.

Orbán Viktor édesanyja, Orbán Győzőné és édesapja, Orbán Győző 2018. május 10-én az Országgyűlés plenáris ülésén, ahol újra miniszterelnökké választották Orbán Viktort.
photo_camera .Orbán Viktor édesanyja, Orbán Győzőné és édesapja, Orbán Győző 2018. május 10-én az Országgyűlés plenáris ülésén, ahol újra miniszterelnökké választották Orbán Viktort. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A dokumentum szerint a módosításnak nem lesz érdemi környezeti hatása, és a bányából évente változatlanul egymillió tonna dolomitot lehet kitermelni. A miniszterelnök apja 50,1 százalékos tulajdonrésszel bír, és idén 1,29 milliárd forintos osztalékot vett ki a cégből.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.