link Forrás

Zavar a műanyag szemét? Használj kevesebb műanyagot!

Tbg
környezetvédelem
2018 október 06., 16:06
comments 94

A Civil Verőce tagjai zacskómentes napot tartottak Verőcén és Kismaroson, hogy felhívják a figyelmet arra, a legtöbbet maguk a fogyasztók tehetnek azért, hogy mérséklődjön a globális méretű műanyagszennyezettség.

A kezdeményezésbe a helyi boltok is bekapcsolódtak, és igyekeztek felhívni a lakosság figyelmét, már azzal is nagy eredményt lehet elérni, ha a napi eldobható zacskó mennyiséget radikálisan csökkentjük - például többször használatos textil szatyrok segítségével. További cikkek a műanyagszennyezettségről a Qubiton.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.