A rendőrség nem engedélyezte a DK Erdogan elleni tünetését

POLITIKA
2018 október 07., 09:24

Bár a párt időben jelezte, hogy tüntetni fog az Orbán-Erdogan találkozó ellen, a rendőrség nem engedélyezte a Magyar Tudományos Akadémia elé meghirdetett demonstrációt, közölte a Demokratikus Koalíció vasárnap délelőtt. A szervezet közleménye szerint az tiltó határozatot azzal indokkal hozták, hogy a helyszínre “nemzetközileg védett személy érkezik”.

link Forrás

A DK szerint felháborító, és szimbolikus, hogy

"az Orbán-rendszer egy saját népét börtönbe záró illiberális diktátor nyugalma kedvéért korlátozza az európai magyarok jogait. Orbán megmutatja a példaképének, hogy ő is semmibe veszi állampolgárai jogait."

Hozzátették: "ha a gyülekezésünket korlátozzák, akkor máshogy fogjuk a két diktátor tudtára adni, hogy ellenséges területen, az Európai Unióban vannak."

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.