Almási Zoltán sakknagymester megköszönte a magyar kormánynak, hogy sikerült a magyar sakkozást padlóra tenni

„Most jöjjönek a köszönetnyilvánitások...” - kezdi írását Almási Zoltán, az egyik legsikeresebb magyar sakkozó a Facebookon.

A sportoló, aki a sakkozók örökranglistájnak 55. helyezettje, ironizál, ugyanis mint posztjából kiderül, valójában nem tud megköszönni semmit, sem a Magyar Sakkszövetségnek, sem a Magyar Olimpiai Bizottság sem pedig a magyar kormánynak.

Utóbbi Almási szerint hozzájárult ahhoz, hogy mostanra „sikerült a magyar sakkozást padlóra tenni. Bravó, szép volt. Csak így tovább!”

Almási leírja, a Sakkszövetség annyira jól lobbizott az érdekükben, hogy egész évben nem volt fizetésük, az Olimpiára pedig nem szereztek támogatást. (A szövetség elnöke Seszták Tamás, aki Seszták Miklós volt miniszter unokatestvére, tőle vette át a pozíciót 2015-ben.) Nem volt hatékonyabb a Magyar Olimpiai Bizottság sem, amelyik  nem utalta át a beígért támogatást.

„A legnagyobb „köszönet” illeti Magyarország kormányát , akik valószínű politikai indíttatásból szintén nem adtak pénzt az Sakkolimpiára és a magyar sakknak, miközben év végén minden sportágnak kiosztották az éves támogatást.”

A sakkolimpiát idén Batumiban rendezték meg. A nyílt versenyen a magyar csapat a 18. helyen zárt (185-ből), a női csapat az 5. helyen (151-ből).

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.