Almási Zoltán sakknagymester megköszönte a magyar kormánynak, hogy sikerült a magyar sakkozást padlóra tenni

Tbg
2018 október 7., vasárnap 19:36
307

„Most jöjjönek a köszönetnyilvánitások...” - kezdi írását Almási Zoltán, az egyik legsikeresebb magyar sakkozó a Facebookon.

A sportoló, aki a sakkozók örökranglistájnak 55. helyezettje, ironizál, ugyanis mint posztjából kiderül, valójában nem tud megköszönni semmit, sem a Magyar Sakkszövetségnek, sem a Magyar Olimpiai Bizottság sem pedig a magyar kormánynak.

Utóbbi Almási szerint hozzájárult ahhoz, hogy mostanra „sikerült a magyar sakkozást padlóra tenni. Bravó, szép volt. Csak így tovább!”

Almási leírja, a Sakkszövetség annyira jól lobbizott az érdekükben, hogy egész évben nem volt fizetésük, az Olimpiára pedig nem szereztek támogatást. (A szövetség elnöke Seszták Tamás, aki Seszták Miklós volt miniszter unokatestvére, tőle vette át a pozíciót 2015-ben.) Nem volt hatékonyabb a Magyar Olimpiai Bizottság sem, amelyik  nem utalta át a beígért támogatást.

„A legnagyobb „köszönet” illeti Magyarország kormányát , akik valószínű politikai indíttatásból szintén nem adtak pénzt az Sakkolimpiára és a magyar sakknak, miközben év végén minden sportágnak kiosztották az éves támogatást.”

A sakkolimpiát idén Batumiban rendezték meg. A nyílt versenyen a magyar csapat a 18. helyen zárt (185-ből), a női csapat az 5. helyen (151-ből).

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt