Felszámolták az Erzsébet téri parkolót, ahol a gyalogosoknak 20 centi széles járda maradt csak

Budapest kellős közepén kellett megvédeni a járdát az autósoktól, de sikerült? Igen, mára eltüntették az egyébként szabálytalan felfestést az Erzsébet-térről, tudósított az I Bike Budapest.

Fotó: IBBP/Fb

A gyalogosoknak azért nem maradt hely, mert négy darab autós parkolóhelyet festettek fel közvetlenül a bicikliút mellé, közvetlenül egy mélygarázs lejárata elé. Így a két lábbal közlekedő közlekedőknek már csak egy 20 centiméteres űrszelvény biztosította a haladást, ami nemcsak, hogy béna és balesetveszélyes, de szabálytalan is volt.

Mint írják, a következő lépés az lenne - már ha egy élhetőbb város a cél -, hogy a kerékpárosoknak se a gyalogosok kárára kelljen kerekezniük a járdán, hanem megkapják végre a kijelölt sávjukat a József Attila utcán. 

A budapesti biciklis lobbi egyik zászlóshajója egyébként éppen a napokban készült el egy közösségi budapesti bringás filmmel, a felvételeket több száz bringástól gyűjtötték össze.


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.