Márki-Zay: Elismerem, győzött Lázár János!

politika
2018 október 07., 07:48
comments 266

Az elmúlt hét eseményei annyira felzaklatták, hogy azt írta Facebook-oldalára a hódmezővásárhelyi polgármester, hogy

"ELISMEREM: GYŐZÖTT LÁZÁR JÁNOS!..ÉS VESZÍTETTEK A VÁSÁRHELYI GYEREKEK."

Márki-Zay Péter három pontban fogalmazta meg, hogy mit szeretne elérni: 

  1. A képviselő-testület oszlassa fel magát, hogy kiírhassanak új önkormányzati választást. 
  2. A kormány vállalja át Lázár János felelőtlen gazdálkodásának következményeit, vagy legalább nyújtson a városnak reorganizációs hitelt. A polgármester szerint "Lázár úr és a város gazdálkodását évekig irányító VÉGH IBOLYA nemcsak a babakötvényesek 800 millióját nem utalta át, de szabálytalanul működésre használt fel 1,9 milliárd pályázatos pénzt, valamint 3 milliárd forint kifizetetlen követelést és milliárdos BM-visszafizetéseket hagyott ránk."
  3. MENTSÜK MEG EGYÜTT A STRANDOT, A VTV-t, és a SPORTEGYESÜLETEKET! Szerinte ha az adósságátvállalás sikeres, akkor marad ezekre pénz.
link Forrás

Márki-Zay hosszú Facebook-bejegyzésben írja le, hogy mi vezetett idáig. Többek közt ide sorolta, hogy Lázár János átirányíttatta a városban működő cégek TAO-támogatását Makóra, és, hogy a fideszes többségű képviselő-testület rendre a helyiek érdekében ellen, a gyerekek ellen szavaz. Például " Lázár emberei lemondták a minden évben Mikuláskor megrendezett cirkuszt, az árra hivatkozva - miközben az ár tavaly is ennyi volt és a bevételek azt egyébként is fedezik."

"A HÉTEN TILTAKOZÓ NAGYGYŰLÉST ÉS EGYBEN A SPORTOLÓ GYEREKEK SZÜLEINEK FOGADÓÓRÁT SZERVEZÜNK A STADIONNÁL,"

írja a polgármester. Hozzáteszi: "az időpontot igyekszünk úgy meghatározni, hogy az egyesületek és a HMSZ Zrt. vezetői mellett Lázár János úr is jelen lehessen, nagyon szeretném látni, ahogy bátran a gyerekek szemébe néz..."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.