Vezetni sem vezethetett volna a 20 ember halálát okozó limuzin sofőrje

külföld
2018 október 08., 21:05
comments 76

Szombaton egy másik járművel ütközött, majd lesodródott az útról és egy fának csapódott egy esküvői limuzin New York államban. A jármű tele volt emberekkel, meghalt a 18 utas, és két járókelő is.

2009 óta nem történt ilyen súlyos közlekedési baleset az Egyesült Államokban. Akkor egy repülőgép zuhant le.

A baleset részletei egymás után derülnek ki. Azt már tudni, hogy a limuzin a múlt hónapban megbukott a műszaki vizsgán, a sofőrnek pedig nem volt engedélye rá, hogy utasokat szállítson. Az még nem derült ki, mi okozta balesetet.

Az áldozatok között van két újonnan házasodott pár és négy nővér is. A terv szerint egy busz vette volna fel őket, hogy körbetúrázzák a közeli borászatokat egyikük 30-ik születésnapja alkalmából. Végül azonban a limuzin jött.

Az áldozatok egyike még rá is chatelt az egyik családtagjára, milyen szörnyű állapotban van a kocsi.

New York állam kormányzója azt nyilatkozta, kérvényezni fogja, hogy a vállalat - amelyhez a limuzin tartozott - működési engedélyét függesszék fel. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.