Vizsgálat nélkül utasította el a Sargentini-jelentést megszavazók elleni feljelentést az ügyészség

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Molnár Csaba (j) és Niedermüller Péter (b), a DK EP-képviselői Gyurcsány Ferenncel a Pilvax kávéház előtt 2016. március 15-én.Fotó: Marjai János

Bűncselekmény hiányában utasította el a DK két EP-képviselőjének hazaárulás miatti önfeljelentését a Központi Nyomozó Főügyészség. Molnár Csaba és Niedermüller Péter azután jelentette fel önmagát hazaárulásért, hogy szeptember 12-én megszavazták a Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben.

A két képviselő különböző politikai közszereplők nyilatkozatai alapján jutott arra, hogy ezzel lényegében hazaárulást követtek el, ezért kezdeményezték, hogy eljárás induljon ellenük.

Az ügyészség viszont arra jutott, hogy "a feljelentők által megjelölt bűncselekmény objektív büntethetőségi akadály, jogszabály engedélye folytán nem állapítható meg", vagyis a hatályos magyar jogszabályok szerint európai parlamenti képviselő "nem vonható felelősségre leadott szavazata alapján". Ez, mint közleményükben írták, "Magyarországon, sőt az Európai Unióban és a világ legtöbb országában közismert tény".

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.