Vizsgálat nélkül utasította el a Sargentini-jelentést megszavazók elleni feljelentést az ügyészség

2018 október 8., hétfő 8:52
119
Molnár Csaba (j) és Niedermüller Péter (b), a DK EP-képviselői Gyurcsány Ferenncel a Pilvax kávéház előtt 2016. március 15-én. Fotó: Marjai János

Bűncselekmény hiányában utasította el a DK két EP-képviselőjének hazaárulás miatti önfeljelentését a Központi Nyomozó Főügyészség. Molnár Csaba és Niedermüller Péter azután jelentette fel önmagát hazaárulásért, hogy szeptember 12-én megszavazták a Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben.

A két képviselő különböző politikai közszereplők nyilatkozatai alapján jutott arra, hogy ezzel lényegében hazaárulást követtek el, ezért kezdeményezték, hogy eljárás induljon ellenük.

Az ügyészség viszont arra jutott, hogy "a feljelentők által megjelölt bűncselekmény objektív büntethetőségi akadály, jogszabály engedélye folytán nem állapítható meg", vagyis a hatályos magyar jogszabályok szerint európai parlamenti képviselő "nem vonható felelősségre leadott szavazata alapján". Ez, mint közleményükben írták, "Magyarországon, sőt az Európai Unióban és a világ legtöbb országában közismert tény".

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt