Vizsgálat nélkül utasította el a Sargentini-jelentést megszavazók elleni feljelentést az ügyészség

Molnár Csaba (j) és Niedermüller Péter (b), a DK EP-képviselői Gyurcsány Ferenncel a Pilvax kávéház előtt 2016. március 15-én.Fotó: Marjai János

Bűncselekmény hiányában utasította el a DK két EP-képviselőjének hazaárulás miatti önfeljelentését a Központi Nyomozó Főügyészség. Molnár Csaba és Niedermüller Péter azután jelentette fel önmagát hazaárulásért, hogy szeptember 12-én megszavazták a Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben.

A két képviselő különböző politikai közszereplők nyilatkozatai alapján jutott arra, hogy ezzel lényegében hazaárulást követtek el, ezért kezdeményezték, hogy eljárás induljon ellenük.

Az ügyészség viszont arra jutott, hogy "a feljelentők által megjelölt bűncselekmény objektív büntethetőségi akadály, jogszabály engedélye folytán nem állapítható meg", vagyis a hatályos magyar jogszabályok szerint európai parlamenti képviselő "nem vonható felelősségre leadott szavazata alapján". Ez, mint közleményükben írták, "Magyarországon, sőt az Európai Unióban és a világ legtöbb országában közismert tény".

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.