Garancsi 25,75 milliárd forintból épít hokicsarnokot Székesfehérváron

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

25,75 milliárdért épülhet fel a székesfehérvári Alba Aréna, a multifunkciós csarnokot a Garancsi István-féle Market Zrt. építi, a tervez szerint 1,5 év alatt – írja a Jégkorongblog.

A szekesfehervar.hu írta meg, hogy a székesfehérvári önkormányzat képviselő-testülete szeptember 14-én zárt ülésen tárgyalta, és egyhangú döntéssel elfogadta a multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok kivitelezése, illetve közutak tervezése és kivitelezése tárgyú közbeszerzési eljárás eredményét.

A Modern Városok Programban épülő, közel 6000 fő befogadására alkalmas Alba Aréna építése nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás.

A multifunkcionális csarnok építésére korábban megítélt félmilliárd forint állami forrás a területvásárlási és tervezési költségeket fedezte 2016-ban. Székesfehérvár vállalta, hogy a komplett építési engedélyezési tervdokumentációt meg a közmű- és útterveket is elkészíti, az építkezés költségeit az állam állja.

Vlagyimir Putyin hokizik Szocsiban 2017. május 10-én.Illusztráció: Nataliy Zemboska/Anadolu Agency

Érdekesség: jövőre a Belügyminisztérium kb. ugyanennyi pénzt, 25 milliárd forintot tervez költeni terrorellenes intézkedésekre. (Jégkorongblog)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.