Két orosz válogatott focista akkorát bulizott, hogy több embert, köztük egy kormányhivatalnokot, durván megvertek

Kihallgatásra idézte be kedden a moszkvai rendőrség Alekszander Kokorin (Zenit) és Pavel Mamajev (Krasznodar) orosz válogatott labdarúgókat, akik hétfő reggel egy étteremben két embert megtámadtak és megsebesítettek, korábban pedig egy sofőrt bántalmaztak súlyosan.

Pavel Kolobkov orosz sportminiszter az ügy kapcsán kijelentette, hogy a törvényeket minden állampolgárnak kötelessége betartani. „Nem számít, hogy kiről van szó, egy labdarúgóról, vagy egy átlagos városlakóról, a törvény mindenkire vonatkozik” – mondta Kolobkov, aki szerint a két játékosnak számítania kell arra, hogy ha nem tudják bizonyítani ártatlanságukat, soha többé nem szerepelhetnek a válogatottban. A sportminiszter szerint a videofelvételek egyértelműen bizonyítják, hogy Kokorin és Mamajev tevékeny résztvevője volt az incidensnek, ráadásul a helyszínen lévő tanúk is megerősítették ezt.

Az ügyben megszólalt Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője is, aki úgy fogalmazott, a videofelvétel „elég kellemetlen”. Az orosz belügyminisztérium közölte, vizsgálják az ügyet.

Kokorin ölelgeti Mamajevet a 2016-os Eb-selejtezőn aratott, Montenegro elleni győzelem után 2015. október 12-én.Fotó: Kirill Kudrjacev/AFP

Az orosz sajtó a tanúvallomásokra hivatkozva azt közölte, hogy az incidensben az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium egyik tisztségviselője olyan sérüléseket szenvedett, hogy kórházba kellett szállítani. A férfit a felvételek tanúsága szerint az egyik focista egy székkel dobta fejbe.

A kávézói verekedésben bántalmazott vendég a kereskedelmi minisztérium koreai származású hivatalnoka, Denis Pak volt, akinek az ügyvédje közölte: a támadásban szerepet játszott a sértett származása, ugyanis rasszista szidalmakkal illették a bántalmazás előtt – írja a Russian Football News.

A két játékos a barátaival együtt az incidens előtti órákban még súlyosabban bántalmazott, eszméletlenre vert egy hivatásos sofőrt, akit csoportosan vertek össze az utcán, és még azután is ütötték, hogy magatehetetlenné vált, és megadta magát – írja az RT.

Az idei oroszországi világbajnokságon Kokorin és Mamajev sem volt tagja a házigazdák csapatának, most a csütörtökön sorra kerülő, svédek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtti válogatott-összetartáson vannak Moszkvában.

Kokorin és Mamajev a 2016-os Európa-bajnokság alatt, az orosz együttes korai búcsúja után került a címlapokra azzal, hogy egy monacói buliban 250 ezer euró (81 millió forint) értékben rendelt pezsgőt. (MTI, RT, Russian Football News via Index)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.