Kétmillió forintos áron kerül piacra a Vespa első teljesen elektromos robogója

közlekedés
2018 október 09., 02:42
comments 84

Két évvel a bejelentés után kerül forgalomba Európában a Vespa első teljesen elektromos robogója. A Vespa mögött álló Piaggio most már az árat is megszabta: 6390 euróért, azaz jelen árfolyamon nagyjából kétmillió forintért lehet majd hozzájutni a járműhöz. 

Az ár a robogópiacon nem számít olcsónak, benzinalapú eredeti Vespát már fele ennyiért is lehet kapni. Ugyanakkor az elektromos járműveknél a szakértők általában arra számítanak, hogy a tömegtermelés beindítása majd lenyomja az árakat, és idővel az elektromos modellek olcsóbbá válhatnak, mint a hagyományos verziók. 

Egyelőre még csak előrendelni lehet a robogót, a Vespa idei szállítást ígér. Kínába és az Egyesült Államokba pedig 2019 elején érkezik majd meg a termék. 

A Vespa Elettrica egy feltöltéssel száz kilométert tud megtenni, és nagyjából négy óra alatt lehet teljesen feltölteni az akkumulátorait, melyek a vállalat állítása szerint 10 éven át bírják. 5,2 lóerős teljesítményre képes, ami nagyjából megegyezik egy 50 köbcentis robogóéval. 

A Piaggio a tavalyi milánói motorshown bemutatta az Elettrica X névre keresztelt hibrid modellt is, ami egy apró benzines tankkal megspékelt verziója lenne a teljesen elektromos változatnak, és így akár 200 kilométert is meg lehetne tenni vele egyhuzamban. Ennek a modellnek az árát azonban még nem közölték. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.