Mészáros Lőrinc a becsült ellenértéknél félmilliárddal többért vállalta el a paksi munkát

2018 október 9., kedd 19:47
141

A friss Közbeszerzési Értesítőben megjelent két eredménytájékoztató szerint összesen 6 milliárd 283 millió forintnyi munkát nyert két tenderen Mészáros Lőrinc családi cége (konzorciumban) – írta meg a Napi.hu.

Fotó: botost/444.hu

Az egyiket a MVM Paksi Atomerőmű Zrt. írta ki az új tartalék vezetési pont megépítésére. A kétszintes, lapostetős földrengésálló tartószerkezetű épületnek egy föld feletti operatív beavatkozásra és egy föld alatti, veszélyhelyzet kezelésre kialakított vezetési szintje lesz.

A Mészáros és Mészáros Kft. a tendert a West Hungária Bau Kft.-vel közösen nyerte el az MVM OVIT Országos Villamostávvezeték Zrt. elől, és a 3 milliárd 140 millió forintos becsült ellenértékkel szemben a vállalási ár félmilliárddal több, 3 milliárd 653 millió forint lett.

A másik közbeszerzés Detk, Ludas és Nagyút községek szennyvíztisztító telepének és csatornahálózatának a fejlesztéséről szólt. Ezt a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. nyerte el nettó 2 milliárd 650 millió forintért. Az ajánlatkérő az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. volt, a projektet az EU finanszírozza, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programmal (KEHOP). (Napi)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt