Mészáros Lőrinc a becsült ellenértéknél félmilliárddal többért vállalta el a paksi munkát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A friss Közbeszerzési Értesítőben megjelent két eredménytájékoztató szerint összesen 6 milliárd 283 millió forintnyi munkát nyert két tenderen Mészáros Lőrinc családi cége (konzorciumban) – írta meg a Napi.hu.

Fotó: botost/444.hu

Az egyiket a MVM Paksi Atomerőmű Zrt. írta ki az új tartalék vezetési pont megépítésére. A kétszintes, lapostetős földrengésálló tartószerkezetű épületnek egy föld feletti operatív beavatkozásra és egy föld alatti, veszélyhelyzet kezelésre kialakított vezetési szintje lesz.

A Mészáros és Mészáros Kft. a tendert a West Hungária Bau Kft.-vel közösen nyerte el az MVM OVIT Országos Villamostávvezeték Zrt. elől, és a 3 milliárd 140 millió forintos becsült ellenértékkel szemben a vállalási ár félmilliárddal több, 3 milliárd 653 millió forint lett.

A másik közbeszerzés Detk, Ludas és Nagyút községek szennyvíztisztító telepének és csatornahálózatának a fejlesztéséről szólt. Ezt a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. nyerte el nettó 2 milliárd 650 millió forintért. Az ajánlatkérő az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. volt, a projektet az EU finanszírozza, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programmal (KEHOP). (Napi)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.