Mészáros Lőrinc a becsült ellenértéknél félmilliárddal többért vállalta el a paksi munkát

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A friss Közbeszerzési Értesítőben megjelent két eredménytájékoztató szerint összesen 6 milliárd 283 millió forintnyi munkát nyert két tenderen Mészáros Lőrinc családi cége (konzorciumban) – írta meg a Napi.hu.

Fotó: botost/444.hu

Az egyiket a MVM Paksi Atomerőmű Zrt. írta ki az új tartalék vezetési pont megépítésére. A kétszintes, lapostetős földrengésálló tartószerkezetű épületnek egy föld feletti operatív beavatkozásra és egy föld alatti, veszélyhelyzet kezelésre kialakított vezetési szintje lesz.

A Mészáros és Mészáros Kft. a tendert a West Hungária Bau Kft.-vel közösen nyerte el az MVM OVIT Országos Villamostávvezeték Zrt. elől, és a 3 milliárd 140 millió forintos becsült ellenértékkel szemben a vállalási ár félmilliárddal több, 3 milliárd 653 millió forint lett.

A másik közbeszerzés Detk, Ludas és Nagyút községek szennyvíztisztító telepének és csatornahálózatának a fejlesztéséről szólt. Ezt a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. nyerte el nettó 2 milliárd 650 millió forintért. Az ajánlatkérő az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. volt, a projektet az EU finanszírozza, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programmal (KEHOP). (Napi)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.