Mészáros Lőrinc a becsült ellenértéknél félmilliárddal többért vállalta el a paksi munkát

A friss Közbeszerzési Értesítőben megjelent két eredménytájékoztató szerint összesen 6 milliárd 283 millió forintnyi munkát nyert két tenderen Mészáros Lőrinc családi cége (konzorciumban) – írta meg a Napi.hu.

Fotó: botost/444.hu

Az egyiket a MVM Paksi Atomerőmű Zrt. írta ki az új tartalék vezetési pont megépítésére. A kétszintes, lapostetős földrengésálló tartószerkezetű épületnek egy föld feletti operatív beavatkozásra és egy föld alatti, veszélyhelyzet kezelésre kialakított vezetési szintje lesz.

A Mészáros és Mészáros Kft. a tendert a West Hungária Bau Kft.-vel közösen nyerte el az MVM OVIT Országos Villamostávvezeték Zrt. elől, és a 3 milliárd 140 millió forintos becsült ellenértékkel szemben a vállalási ár félmilliárddal több, 3 milliárd 653 millió forint lett.

A másik közbeszerzés Detk, Ludas és Nagyút községek szennyvíztisztító telepének és csatornahálózatának a fejlesztéséről szólt. Ezt a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. nyerte el nettó 2 milliárd 650 millió forintért. Az ajánlatkérő az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. volt, a projektet az EU finanszírozza, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programmal (KEHOP). (Napi)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.