A Jobbik szóvivője nem válaszolt a simicskázós kérdésekre, inkább perceken keresztül osztotta az Echo TV-t

Nem én kezdtem, képviselő úr, hanem ön kezdte! - hangzik el egy ponton az óvodások kedvenc érve Velkovics Vilmos szájából. Addigra már konkrétan párhuzamosan hadartak maguk elé Jakab Péter Jobbik-szóvivővel.

Az Echo TV műsorvezetője máshogy képzelte el ezt az interjút, a kormánymédiában az utóbbi napokban futtatott jobbikos botrányokat akarta végigvenni. A felvezetésben tökéletes töménységben foglalta össze, mire számíthatunk:

Jakab viszont szemmel láthatóan nem azért ült be a stúdióba, hogy ezekre, vagy bármilyen más kérdésre válaszoljon. Az első 4-5 percben nem is nagyon csinált mást, mint egy előre bekészített monológban szapulta az Echo TV-t és a fideszes médiát úgy általában. Külön üzent Bayer Zsoltnak, aki ugyanebben a stúdióban így beszélt Jakabról:

„És ha lesznek ivadékai, azoknak lesz örök szégyene, hogy ilyen kis ótvar rohadék volt a felmenőjük.”

Erre válaszolt a jobbikos:

Ezek után Jakab már hajlandó volt válaszolni a kérdésekre, de a beszélgetés ettől sem lett kimondottan emelkedett. A maga módján talán az a legtanulságosabb rész, amikor Velkovics - a frakcióból kilépő Volner János nyomán - hosszan lovagol rajta, hogy a Jobbik lepaktált Sorossal, mert többször feltűnt a rendezvényeiken Teplán István, a CEU egyik alapítója. Jakab erre azzal vág vissza, hogy Teplánt 2013-ban nevezte ki miniszteri megbízottnak az Orbán-kormány, nekik viszont semmilyen hivatalos kapcsolatuk nem volt vele. Velkovics ezt elengedi a füle mellett, és újra és újra ki akarja mondatni a szóvivővel, hogy ők kapcsolatban állnak Soros emberével.

A végén szót ejtettek a televízió tulajdonosáról is:

Mészáros Lőrinc elveszi az emberek pénzét!

Miről beszél, képviselő úr? Hetet-havat összehord!

Aki még szeretne ebből, az mindenképpen nézze meg a teljes beszélgetést itt!

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.