Díszdoktorrá avatták a saját területén kimagasló teljesítményt nyújtó Szijjártó Pétert Kazahsztánban

Végre díszdoktori címet kapott Szijjártó Péter a kazah Kazguu Egyetemen, a címet Talgat Narikbajev, amit az egyetem rektora adott át a magyar külügyminiszternek szerdán Asztanában.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium ünnepi hangvételű közleménye szerint 

a tiszteletbeli doktori címet olyan, a saját területükön kimagasló teljesítményt nyújtó személyek kapják, akik támogatják a Kazguu Egyetem nemzetközi kapcsolatainak fejlődését.

És a jelek szerint a a saját területükön kimagasló teljesítményt nyújtó Szijjártó Péter minden feltételnek megfelelt.

Talgat Narikbajev, a kazahsztáni KAZGUU Egyetem rektora díszdoktori címet ad Szijjártó Péter Külgazdasági és külügyminiszternek Asztanában.Fotó: KKM / Mitko Sztojcsev/MTI/MTVA

Az intézménynek több magyar kötődése van, partnerségi viszonyt ápol az éppen modellváltáson áteső Budapesti Corvinus Egyetemmel, valamint a különböző mobilitási programjaiban részt vevő diákok 10 százaléka Magyarországon tanul. Szijjártó Péter február 28-án bejelentette, hogy a jelenlegi 200 fős hallgatói kvótát bővítik, így a jövőben 250 kazah hallgató folytathatja tanulmányait ösztöndíjasként Magyarországon.

Egyébként Szijjártó Péter az ENSZ vízügyi egyezményének ülésére érkezett Asztanába. Megbeszélést folytatott Kajrat Abdrahmanov külügyminiszterrel, Timor Szulejmenov nemzetgazdasági miniszterrel, valamint találkozott az újabb kazahsztáni befektetéseket végrehajtó Mol regionális vezetőivel. Az ENSZ-ülés margóján Szijjártó Péter kétoldalú vízügyi együttműködési megállapodást írt alá Savkat Hamrajevvel, Üzbegisztán vízügyi miniszterével. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.