Itt a Making a Murderer 2 első előzetese

bűnügy
2018 október 10., 09:23

photo_camera Forrás: Netflix/Making a Murderer trailer

A jövő héten folytatódik a 2015-ös Making a Murderer című Netflix-sorozat, ami az ártatlanul 18 év börtönre ítélt, majd szabadon engedett, de egy másik ügy miatt újra, nagyon furcsa körülmények között elítélt Steven Avery ügyeiről szól. Az éveken át készített dokumentumfilm forgatása közben a nyomozás megdöbbentő részleteire derült fény, és ha azt nem is lehet teljes bizonyossággal mondani, hogy Avery ártatlan, az biztos, hogy nem volt fair a nyomozás és az ügy tárgyalása.

A történet azóta sem ért véget, például úgy tűnt, kiengedik a börtönből Avery állítólagos társát, az unokaöccsét, de a mentálisan elég labilis Brendan Dassey-t végül hasonlóan érdekes ítéletekkel tartják továbbra is rács mögött.

Brendan Dassey első kihallgatása, amin nyomás hatására vallotta be az állítólagos gyilkosságot
photo_camera Brendan Dassey első kihallgatása, amin nyomás hatására vallotta be az állítólagos gyilkosságot Fotó: Making a Murderer/Netflix

Október 19-én érkezik a második évad, ami a jelek szerint újabb bizonyítékokat kérdőjelez meg, és az első évad hatásait is vizsgálja. Mindenképpen érdekes, mire jutnak a készítők, hiszen a két, brutális gyilkosság vádjával elítélt férfi már minden jogi eszközt felhasznált, elvileg nincs lehetőségük az ügyük felülvizsgálatát kérni – amennyiben nem derül ki valami lényeges új körülmény a Teresa Halbach-gyilkossággal kapcsolatban. Itt az első rendes előzetese:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.