Itt a Making a Murderer 2 első előzetese

Forrás: Netflix/Making a Murderer trailer

A jövő héten folytatódik a 2015-ös Making a Murderer című Netflix-sorozat, ami az ártatlanul 18 év börtönre ítélt, majd szabadon engedett, de egy másik ügy miatt újra, nagyon furcsa körülmények között elítélt Steven Avery ügyeiről szól. Az éveken át készített dokumentumfilm forgatása közben a nyomozás megdöbbentő részleteire derült fény, és ha azt nem is lehet teljes bizonyossággal mondani, hogy Avery ártatlan, az biztos, hogy nem volt fair a nyomozás és az ügy tárgyalása.

A történet azóta sem ért véget, például úgy tűnt, kiengedik a börtönből Avery állítólagos társát, az unokaöccsét, de a mentálisan elég labilis Brendan Dassey-t végül hasonlóan érdekes ítéletekkel tartják továbbra is rács mögött.

Brendan Dassey első kihallgatása, amin nyomás hatására vallotta be az állítólagos gyilkosságotFotó: Making a Murderer/Netflix

Október 19-én érkezik a második évad, ami a jelek szerint újabb bizonyítékokat kérdőjelez meg, és az első évad hatásait is vizsgálja. Mindenképpen érdekes, mire jutnak a készítők, hiszen a két, brutális gyilkosság vádjával elítélt férfi már minden jogi eszközt felhasznált, elvileg nincs lehetőségük az ügyük felülvizsgálatát kérni – amennyiben nem derül ki valami lényeges új körülmény a Teresa Halbach-gyilkossággal kapcsolatban. Itt az első rendes előzetese:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.