Magyarul tanul Rosszi Márkó, Orbán Vili és Viniszius Pali

Remek hírekkel szolgál a magyar labdarúgás szerelmesei számára a Bors: a válogatottban hamarosan nem csak a futball nyelvét fogja mindenki felsőfokon beszélni, hanem a magyart is. Nyelvtanárhoz jár a nemzeti tizenegy három migránsa, Marco Rossi szövetségi kapitány, valamint a két védő, Paulo Vinicius és Willi Orban.

A válogatott legújabb igazolása, a magyar apától és lengyel anyától született, Németországban nevelkedett Willi Orban azt állítja, gyerekkorában apjától tanult magyarul, de amikor szülei elváltak, mindezt elfelejtette. Most magántanártól vesz leckéket, és a Bors szerint annyit már mindenképpen tud, hogy „sziasztok”.

A valamivel hosszabb ideje magyar válogatott, brazil származású Paulo Viniciusnak annyival könnyebb dolga van, hogy neki a felesége magyar, és tőle, valamint közös gyereküktől is tud tanulni. 

„Nem mondom, hogy könnyű… Sőt kifejezetten nehéz, de ha az ember szorgalmas, akkor sikerülhet”

- mesélt a finnugor nyelvtan nehézségeiről, ugyanakkor tett bizonyosságot a hamistatlan magyar virtusról a Sao Paulo-i születésű játékos. A lap szerint Vinicius már mindent megért magyarul, de válaszolni azért inkább angolul szeret az ezek szerint gyakorlatilag nyelvzseni Vidi-játékos.

Kicsit más helyzetben van a nem honosított Marco Rossi, akinek viszont az a dolga, hogy a válogatott valamennyi játékosával megértesse magát. Az olasz szövetségi kapitány 2012-ben jött először Magyarországra dolgozni, és a Bors szerint megígérte, hogy ha szövetségi kapitány lesz, megtanul magyarul. Ez állítólag „folyamatban van”, köszönni például már tud. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.