Magyarul tanul Rosszi Márkó, Orbán Vili és Viniszius Pali

Remek hírekkel szolgál a magyar labdarúgás szerelmesei számára a Bors: a válogatottban hamarosan nem csak a futball nyelvét fogja mindenki felsőfokon beszélni, hanem a magyart is. Nyelvtanárhoz jár a nemzeti tizenegy három migránsa, Marco Rossi szövetségi kapitány, valamint a két védő, Paulo Vinicius és Willi Orban.

A válogatott legújabb igazolása, a magyar apától és lengyel anyától született, Németországban nevelkedett Willi Orban azt állítja, gyerekkorában apjától tanult magyarul, de amikor szülei elváltak, mindezt elfelejtette. Most magántanártól vesz leckéket, és a Bors szerint annyit már mindenképpen tud, hogy „sziasztok”.

A valamivel hosszabb ideje magyar válogatott, brazil származású Paulo Viniciusnak annyival könnyebb dolga van, hogy neki a felesége magyar, és tőle, valamint közös gyereküktől is tud tanulni. 

„Nem mondom, hogy könnyű… Sőt kifejezetten nehéz, de ha az ember szorgalmas, akkor sikerülhet”

- mesélt a finnugor nyelvtan nehézségeiről, ugyanakkor tett bizonyosságot a hamistatlan magyar virtusról a Sao Paulo-i születésű játékos. A lap szerint Vinicius már mindent megért magyarul, de válaszolni azért inkább angolul szeret az ezek szerint gyakorlatilag nyelvzseni Vidi-játékos.

Kicsit más helyzetben van a nem honosított Marco Rossi, akinek viszont az a dolga, hogy a válogatott valamennyi játékosával megértesse magát. Az olasz szövetségi kapitány 2012-ben jött először Magyarországra dolgozni, és a Bors szerint megígérte, hogy ha szövetségi kapitány lesz, megtanul magyarul. Ez állítólag „folyamatban van”, köszönni például már tud. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.