Megöllek, kutya! - kiabálta a kocsi elé lépő lány apja, mielőtt összeverte az autót vezető nőt

bűnügy
2018 október 10., 18:02
A kocsi, amely a tulajdonos állítása szerint nem is az ütközés miatt van ilyen állapotban, hanem mert a támadói nekiestek
photo_camera A kocsi, amely a tulajdonos állítása szerint nem is az ütközés miatt van ilyen állapotban, hanem mert a támadói nekiestek Fotó: RTL Klub

Az RTL és az ATV híradójának is nyilatkozott az a nő, aki szombat délután autójával véletlenül elsodort egy kislányt az Encshez tartozó Fügödön.

A rendőrség korábbi közlése szerint „a sofőr autója elé az út mentén parkoló gépjármű takarásából egy 5 éves kislány szaladt ki. Az asszony észlelve a gyermeket megpróbálta elrántani a gépjárműve kormányát, de az ütközést már nem tudta elkerülni. A balesetet követően a sofőr a helyszínen megállt és kiszállt gépjárművéből. Több helybeli a gyermek segítségére sietett, míg többen az asszonyt kezdték hibáztatni a történtekért, majd két férfi, egymást követően bántalmazta a nőt, valamint az autóját is megrongálták.” Az Index és az RTL riportjában is elhangzik, hogy néhány helyi a saját testi épségét kockáztatva védte a nőt.

„A szomszédos ház udvaráról kirohant az apuka meg annak egy rokona, és nekem álltak, hogy mit csináltál, mit csináltál. Szó szerint azt ordítozta, hogy megöllek, kutya”

- meséli a kitakart arcú nő az RTL-nek, aki erre a mondatra azóta is felriad éjszakánként. A helyszínen csak annyit tudott ismételgetni, hogy „bocsánat, nem tudtam megállni.”

Az ATV-nek pedig így idézte fel a történteket: „Kiabáltam, kiugrottam a kocsiból és kiabáltam, hogy hívjatok mentőt, hívjatok mentőt. Megijedtem nagyon és sokkot kaptam. Egyszerűen fel sem tudtam hirtelen dolgozni, mert olyan semmiből jött a gyerek, hogy nem számítottam rá.”

A rendőrök a bejelentést követően néhány perccel a helyszínen voltak, lenyugtatták a kedélyeket, az összevert sofőrt pedig beültették az autójukba. A rendőrség egy 19 és egy 27 éves helyi férfit állított elő és hallgatott ki, rongálás vétség, valamint garázdaság- és testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az RTL információi szerint szabadlábon védekezhetnek.

A súlyos sérülést szenvedett kislányt a mentők helikopterrel szállították kórházba, az RTL úgy tudja, hogy már kiengedték az intenzív osztályról.