A Marie Claire egy Afrikából idemenekült modellt tett a címlapjára

A magyar Marie Claire viszonylag bátor dologra vállalkozott a mai Magyarországon: címlapon szerepelteti Káfia Mhdi modellt, aki három évvel ezelőtt, 14 éves korában az anyja tanácsára és segítségével menekült el Szomáliából, mert a nevelőapja eladta, hogy egy nála sokkal idősebb férfi felesége legyen.

A lány – aki a hat testvére mellett a legidősebb gyerekként a legtöbbet dolgozott már 8 éves kora óta – durva embercsempészek segítségével, kísérők nélkül gyalogolt és futott az életéért, éhezett, napokig gyalogolva nagyon legyengült, és még börtönbe is került csak azért, mert nem voltak papírjai. Végül Törökországon és Görögországon keresztül eljutott Magyarországra, amiről – ahogy a Nők lapjának nemrég elmondta – korábban sosem hallott, majd a fóti gyerekotthonba került.

Azóta megtanult magyarul, leérettségizett, és felfigyelt rá a divatvilág is (az első modellportfólióra valót diákmunkával, hostesskedéssel, gyári melóval és saslikkészítéssel kereste meg), idén a Mercedes-Benz Fashion Week Cental Europe-on is szerepelt. A róla szóló, Könnyű leckék című dokumentumfilm ma került mozikba:

Eközben Magyarországon

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.