A Marie Claire egy Afrikából idemenekült modellt tett a címlapjára

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A magyar Marie Claire viszonylag bátor dologra vállalkozott a mai Magyarországon: címlapon szerepelteti Káfia Mhdi modellt, aki három évvel ezelőtt, 14 éves korában az anyja tanácsára és segítségével menekült el Szomáliából, mert a nevelőapja eladta, hogy egy nála sokkal idősebb férfi felesége legyen.

A lány – aki a hat testvére mellett a legidősebb gyerekként a legtöbbet dolgozott már 8 éves kora óta – durva embercsempészek segítségével, kísérők nélkül gyalogolt és futott az életéért, éhezett, napokig gyalogolva nagyon legyengült, és még börtönbe is került csak azért, mert nem voltak papírjai. Végül Törökországon és Görögországon keresztül eljutott Magyarországra, amiről – ahogy a Nők lapjának nemrég elmondta – korábban sosem hallott, majd a fóti gyerekotthonba került.

Azóta megtanult magyarul, leérettségizett, és felfigyelt rá a divatvilág is (az első modellportfólióra valót diákmunkával, hostesskedéssel, gyári melóval és saslikkészítéssel kereste meg), idén a Mercedes-Benz Fashion Week Cental Europe-on is szerepelt. A róla szóló, Könnyű leckék című dokumentumfilm ma került mozikba:

Eközben Magyarországon

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.