Eltiltás helyett auschwitzi tanulmányútra küldi az antiszemita szurkolóit a Chelsea

Reggel 4 hírlevél
Amit tudni kell, minden reggel.

Az angol klubnál rájöttek, hogy nem elég csak hosszabb időre eltiltani a rasszista vagy antiszemita szurkolókat. Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosa, aki maga is zsidó származású, elkötelezett, hogy tegyenek a szurkolók között terjedő antiszemitizmus ellen. Ezért a meccsektől való eltiltás helyett meg akarják adni a lehetőséget nekik, hogy az auschwitzi koncentrációs táborban képzéseken vegyenek részt.

Ha csak kitiltod az embereket, sosem tudod megváltoztatni a viselkedésüket”-mondta a programról a Chelsea ügyvezetője. Beszélt arról is, hogy korábban egyszerűen kiemelték őket a tömegből, és eltiltották három évre. Most meg akarják értetni a rasszista szurkolókkal, miért rossz, amit csináltak.

A Chelsea korábban nyilvánosan kritizálta a saját szurkolóit, amiért azok tavaly, egy Tottenham elleni meccsen antiszemita jelszavakat skandáltak. A klub már korábban is küldött delegációt Auschwitzba az Élet menetére, júniusban pedig 150 alkalmazott és szurkoló látogatott el az emlékhelyre. (Guardian)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.