Kényszerleszállást kellett végrehajtania a Szojuz MSZ-10 űrhajónak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
A Szojuz MSZ-10 fellövéseFotó: Kirill Kudrjacev/AFP

Baleset történt a Szojuz MSZ-10 űrhajó egyik hajtóművével, miután felbocsátották a kazahsztáni Bajkonurból. Itt látható a meghibásodás pillanata:

A fedélzeten lévő orosz és amerikai űrhajós életben van, kényszerelállást kellett végrehajtani. A leszállás sikerült, és mentőcsoport indult értük.

Frissítés: Jól van a legénység, nincs szüksége azonnali orvosi segítségre – jelentette a RIA Novosztyi orosz hírügynökség, ami szerint Oroszország a Szojuzzal történt baleset miatt úgy döntött, hogy felfüggeszti minden embert szállító űrhajó tervezett indítását.

Fotó: Kirill Kudrjacev/AFP

Az űrhajónak az orosz Alekszej Ovcsinyin kozmonautát és Nick Hague, a NASA amerikai asztronautáját kellett volna a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) szállítania.

Balra az orosz, jobbra az amerikai űrhajós a kilövés előttFotó: Szergej Szavosztijanov/Szputnyik

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.