Kényszerleszállást kellett végrehajtania a Szojuz MSZ-10 űrhajónak

A Szojuz MSZ-10 fellövéseFotó: Kirill Kudrjacev/AFP

Baleset történt a Szojuz MSZ-10 űrhajó egyik hajtóművével, miután felbocsátották a kazahsztáni Bajkonurból. Itt látható a meghibásodás pillanata:

A fedélzeten lévő orosz és amerikai űrhajós életben van, kényszerelállást kellett végrehajtani. A leszállás sikerült, és mentőcsoport indult értük.

Frissítés: Jól van a legénység, nincs szüksége azonnali orvosi segítségre – jelentette a RIA Novosztyi orosz hírügynökség, ami szerint Oroszország a Szojuzzal történt baleset miatt úgy döntött, hogy felfüggeszti minden embert szállító űrhajó tervezett indítását.

Fotó: Kirill Kudrjacev/AFP

Az űrhajónak az orosz Alekszej Ovcsinyin kozmonautát és Nick Hague, a NASA amerikai asztronautáját kellett volna a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) szállítania.

Balra az orosz, jobbra az amerikai űrhajós a kilövés előttFotó: Szergej Szavosztijanov/Szputnyik

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.