Kényszerleszállást kellett végrehajtania a Szojuz MSZ-10 űrhajónak

baleset
2018 október 11., 09:26
comments 160
A Szojuz MSZ-10 fellövése
photo_camera A Szojuz MSZ-10 fellövése Fotó: Kirill Kudrjacev/AFP

Baleset történt a Szojuz MSZ-10 űrhajó egyik hajtóművével, miután felbocsátották a kazahsztáni Bajkonurból. Itt látható a meghibásodás pillanata:

link Forrás

A fedélzeten lévő orosz és amerikai űrhajós életben van, kényszerelállást kellett végrehajtani. A leszállás sikerült, és mentőcsoport indult értük.

Frissítés: Jól van a legénység, nincs szüksége azonnali orvosi segítségre – jelentette a RIA Novosztyi orosz hírügynökség, ami szerint Oroszország a Szojuzzal történt baleset miatt úgy döntött, hogy felfüggeszti minden embert szállító űrhajó tervezett indítását.

photo_camera Fotó: Kirill Kudrjacev/AFP

Az űrhajónak az orosz Alekszej Ovcsinyin kozmonautát és Nick Hague, a NASA amerikai asztronautáját kellett volna a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) szállítania.

Balra az orosz, jobbra az amerikai űrhajós a kilövés előtt
photo_camera Balra az orosz, jobbra az amerikai űrhajós a kilövés előtt Fotó: Szergej Szavosztijanov/Szputnyik

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.