Orbán: A magyar közéletben egyfajta kötelező álszerénység van, úgy kell csinálni, mintha kisebbek lennénk

sport
2018 október 11., 09:34
comments 208

A magyar közéletben és sportvezetésben "egyfajta kötelező álszerénység" van, és "amikor siker van, van egy elvárás, hogy úgy kell csinálni, mintha kisebbek lennénk". Ez baj, ha van mire és kire büszkének lenni, igenis legyünk büszkék, mondta Orbán Viktor csütörtök délelőtt a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia átadási ünnepségén. A független sajtó kizárásával tartott rendezvényen mondott beszédében a miniszterelnök kijelentette:

"kevés igazi minőségi akadémia van minden sportágban, de a kosárlabdában nem indokolatlan a Nemzeti Kosárlabda Akadémia névválasztása, mert ehhez foghatót sehol az országban nem talál az ember."

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Szerinte a kormányzati munkának 

"a sok konfliktus és nyűg mellett van néhány szép pillanata",

mint ez az átadó. Hangsúlyozta: akadémiákat egyéniségek köré lehet építeni, jelen esetben ez Rátgéber László. De a kajakos Kovács Katalinnal és az úszó Hosszú Katinkával is közel járnak a megállapodáshoz. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.